Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat > Common Ford Focus Transmission Problem, How to fix

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest FocusFanatics Merchandise

Thread: Common Ford Focus Transmission Problem, How to fix Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
What I Drive
Year, color, and model of your car. Example: 2003 Pitch Black ZX3
Name
Your real name.
City
State
Country
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
12-21-2015 04:03 PM
lonleyboy54 Yes lol One long, and 2 short Middle one short?
12-21-2015 02:41 PM
scoobyvoodoo Yes it plausible for sure. Not trying to be condescending or anything by asking but...are you sure your replaced the correct one?
12-21-2015 02:30 PM
lonleyboy54
04 focus, 2.0 DOC Changed "A" solenoid?

I changed "A" solenoid, because I got Code P0750, and it was shifting slow. NOW it will not go into 3rd. It just reves, like it was put into neutral. Could I have gotten a bad Solenoid? (Auto Zone)
12-21-2015 02:26 PM
lonleyboy54 My 04 2.0 DOC, is giving me a problem. I changed "A" because it was slow shifting into 2nd,Code P0750 came up so I changed "A", Now it does not shift into 3rd. It just reves ,like it was put into neutral? Could it be a "bad" solenoid?
11-29-2015 09:36 PM
amc49 ....................
09-22-2015 09:10 PM
ELCouz I got a P0972 - Shift Solenoid A Control Circuit Range/Performance error code.

Couldn't find any information on focus fanatics about P0972.

I guess I need to replace Solenoid A but I want to be sure since this code never showed up on the whole forum!

Symptoms: Flashing O/D, harsh neutral to first gear (D) or reverse


EDIT: wife 2007 MK1.5 70K miles 4spd auto 2.0L
08-17-2015 10:55 PM
ctoddfly Sorry, but I don't see the answer here. If I remove the Solenoid A, is there a way to test it, perhaps with a multi meter?
08-15-2015 08:55 AM
Tiger-Heli Best to start a new thread - this is MAINLY for the solenoid packs in the Gen 1 and Gen II Focus ATX.

The Gen III has a DCT (Dual clutch transmission) - basically an electronically shifted manual transmission.

Plenty of info on it in the Gen III forum and the warranty on (parts of) it has been extended, so your dealer service department should be working with you to make it right.

BTW - it typicallly isn't clutch re-setting or adjusting, it is usually clutch pack replacement or TCM (transmission control module) replacement.
08-14-2015 03:26 AM
Lee Nedirof I have a 2014 Ford. Focus Hatchback. I have trouble with the Transmission Problems and was told that the car has a automatic and a standard transmission? This car is not a good car or even a safe car to drive. I never know when it's going to decide not to change gears while driving it, it shudders and hesitates when I take off from a sitting positions. The only thing the dealer service department can tell me is the clutch needs resetting or adjusting when I feel the car not shifting.
07-06-2015 09:10 AM
amc49 At 183,000 miles the odds are that anything wrong there will be from wear rather than electrical..............several places for that to happen at high miles on these.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 10:17 AM.


Copyright 2002-2015 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Mazda CX-3, Audi S3, Mazda MX-5 Miata and Acura TLX. You can find all Ford Focus, Focus ST and Focus RS related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. If you own other makes have a look at Challenger Hellcat Forum, Charger Hellcat Forum, Cadillac ATS-V Forum, Cadillac ATS Forum, Cadillac CTS-V Forum, Lexus RC-F Forum, Lexus GS-F Forum, Mercedes GLA Forum, Mercedes GLE Forum, Civic Type-R Forum and Volvo XC90 Forum.




 

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1