Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus First Generation > MK1 Focus > HOWTO: license plate lights

MK1 Focus The place to chat about general questions, window tinting, exterior body, interior and lighting upgrades for the first generation 2000-2007 Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: HOWTO: license plate lights Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
09-07-2014 04:07 PM
rtaustin316
Great tutorial

Thanks for posting a great tutorial.

I used a plastic tool for opening ipod's to access the license plate bulbs. They are cheap on eBay and worked perfectly.
01-29-2014 06:45 PM
StephanieM My car was just rejected for inspection because of this and a torn wiper blade. I decided to try to fix the issues myself and take it back. I had new blades, bulb in hand, but I couldn't figure out how to get the part off. The guy at the store said that I'd have to have the hatch door dismantled to get to it. So glad that that was not the case. I agree that this is an excellent write up. Thank you!
12-23-2013 04:43 PM
BIMMERKID2 I have a 2012 sel. auto store gave me bulbs. i got home, took the inside lining of the hatch apart. still couldnt get to light. i finally pryed it out. (not like the pics above) it was in there with what seemed like a one direction clip. (once poped in not meant to come out.) After removing it i had to pry the lenz off because it was glued. it had a circuit board in it with a very tint circuit board light. dont know eher ill get one. cops pulled me over because light isnt working. i have done some searches including ford dealer and they say dont know when part will become available. what a crock of ship.
09-18-2013 08:13 PM
Gumbydammit just in case anyone is wondering, the factory ford lamp kit - 2 lens assemblies, with factory style bulbs is part # YS4Z-13550-A . This is good for those that have a corrosion issue or have broken lenses. About $30. Also comes with self adhesive insulation to keep the connection from contacting the metal parts in the hatch causing blown fuses.
12-19-2012 12:26 PM
berto43 Hi The problem was a broken wire but thanks for the help. Al
12-19-2012 12:24 PM
berto43
Quote:
Originally Posted by berto43 View Post
Hi Thank you very much! We were heading for that area today and I believe you have just confirmed our thinking. I will let you know if we find this answer. Again thanks for the reply, Al
Hi Again late - Your direction was the problem. We fixed the broken wires and the light are on.. Thanks again, Al
12-19-2012 09:47 AM
seventystangfan Something that I might use to clean up corrosion is a baking soda/water mixture or a CLR/water mix. I use the baking soda on battery terminals all the time.
12-09-2012 07:53 AM
berto43 Hi Thank you very much! We were heading for that area today and I believe you have just confirmed our thinking. I will let you know if we find this answer. Again thanks for the reply, Al
12-09-2012 06:55 AM
TerryB I see you have the ZWX. I'm not sure if they have the same problems as the hatchback wiring. But here's the problem with that model. It's worth a look.

12-08-2012 07:45 PM
berto43 Hi I had no problem replacing the bulbs but did not solve the problem of no lights. All lights on car are on except license plates. Any help??
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 09:26 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Cadillac ATS-V, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.