Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics > PAC SOEM-4 LOC with remote turn on

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: PAC SOEM-4 LOC with remote turn on Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
03-24-2013 09:20 AM
I Bleed Ford Blue Get an add-a-circuit fuse tap and pull power from your fuse panel using a circiut that only has power when ign is on. Run that to your amp turn on. This will solve your problem.
03-23-2013 11:23 PM
Pilot Hello Hello again, My pioneer amp is a new gen amp with auto turn on via RCA input.The silly trigger is hooked up to a switched 12 volt but according to crutchfield the trigger on this perticular amp is only needed if using more than one amp. It seems that this amp is not compatible with the 2013 fofo head unit as their is really no way to turn it off, the doors.hood and hatch sind a signal to the info system when they are opened and from their to the can data network acc, system on this unit. Personally this would have been a good thing to disclose at purchase of the amp, heck for that reason even at purchase of the fofo.
03-11-2013 10:38 PM
Kipp what is the remote turn on lead connected to? you're issue is that for whatever reason the amp is already on when it shouldn't be.
03-11-2013 10:34 PM
Pilot
Quote:
Originally Posted by Besbro View Post
Hello, I recently installed a 2 channel amp and components in my 2012 Focus hatch with the 6 speaker factory system. I used the PAC SOEM-4 LOC with the remote turn on. Everything works and sounds great except when I walk out to my car and open a door (the car is not running, keys are not in the ignition) the amp turns on for about 30 seconds and then turns off again. No music plays but it just powers on. I wired up the 12v power off the loc to my amp 12v, I wired the local ground to my amp ground post(on the amp itself) and fed the remote line off the loc to the remote turn on post on the amp. Any ideas???
Thanks!
Hey guys and girls. I have the same problem with my 2013 fofo BUT I do not have a loc at all get this I open my doors and boom my brand new Pioneer GM-D8604 powers on with no sound just the obligitory speaker thump even with the head unit turned off what gives I called crutchfield and they sugested I install a PAC soem4 to fix the prob.
I used the speaker level inputs and installed RCA plugs for the amp side thing has one heck of a speaker thump when I start the car even with the head unit off bth I kept the stock head standard 6 speaker non sony unit.
12-02-2012 10:30 PM
Kipp alot of those LOC's that create their own turn-on tend to function weird. I've never used one that has actually provided a reliable turn-on output. I would suggest getting that from somewhere else in the car.
12-02-2012 09:21 PM
Besbro
PAC SOEM-4 LOC with remote turn on

Hello, I recently installed a 2 channel amp and components in my 2012 Focus hatch with the 6 speaker factory system. I used the PAC SOEM-4 LOC with the remote turn on. Everything works and sounds great except when I walk out to my car and open a door (the car is not running, keys are not in the ignition) the amp turns on for about 30 seconds and then turns off again. No music plays but it just powers on. I wired up the 12v power off the loc to my amp 12v, I wired the local ground to my amp ground post(on the amp itself) and fed the remote line off the loc to the remote turn on post on the amp. Any ideas???
Thanks!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 04:53 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat