Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat > Cruise Control not Working

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: Cruise Control not Working Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-06-2013 07:15 PM
DerbyDave I fixed my cruise today! This summer I replaced my broken stock 3rd brake light with a LED replacement. The cruise control requires a certain amount of resistance in the brake circuit and because LED are very low current it confused the cruise control.

I added a resistor made for LED automotive lighting and now my cruise works again!
11-15-2012 05:17 PM
bringler26 I don't believe in remote starts
11-15-2012 04:46 PM
DerbyDave The cable is supposed to be like that
11-15-2012 11:15 AM
gondorian My cruise also doesn't work. I was poking around under the hood and I noticed that the speed control cable is loose. Maybe this is connected?
11-14-2012 07:09 PM
DerbyDave No auto start here, The car is bone stock
11-14-2012 07:01 PM
Eastwood if you guys have auto start engine alarm installed - you need to forget about cruise control ;)
11-14-2012 04:14 PM
DerbyDave I doubt it's the steering wheel buttons when I do the built in self test each button responds with a flash from the cruise light.
11-14-2012 03:05 PM
bringler26 I have the same problem. Haven't been able to fix it for 3 years. I have replacement buttons for the steering wheel to try. I have a feeling that the contacts in the buttons are worn out or have too mucch dirt in them. I have an 03 zx3
11-14-2012 12:27 PM
DerbyDave
Cruise Control not Working

I have a 2002 ZX5 with manual transmission and the cruise is not working. I have gone through the self test that I found outlined elsewhere on the site and that does not reveal any problems. I have also checked the fuse and switches on the brake and clutch and those are at least being depressed when the brake is off and the clutch is disengaged. The strange thing is that I have gotten the cruise to work a few times but there is no pattern to why it will sometimes work.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 04:08 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Cadillac ATS-V, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.