Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics > Aftermarket Deck W/ Stock SVT Sub Wiring (Re-visited)

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: Aftermarket Deck W/ Stock SVT Sub Wiring (Re-visited) Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
Today 05:25 AM
kwg2371
Quote:
Originally Posted by fordguy85 View Post
I just got my SVTF 4 months ago and was getting around to doing this. I finally did it today and it works great! Only thing is that I cut the wrong white/black wire and was getting a humming sound when connecting the sub. When I realized my mistake and used the right white/black wire, all was good. I mounted a Kenwood KDC-BT755HD HU if anyone would like to know. Thanks for the write up!
glad i could help
Yesterday 01:05 PM
fordguy85
Got Around To Wiring My Sub As Indicated Here!

I just got my SVTF 4 months ago and was getting around to doing this. I finally did it today and it works great! Only thing is that I cut the wrong white/black wire and was getting a humming sound when connecting the sub. When I realized my mistake and used the right white/black wire, all was good. I mounted a Kenwood KDC-BT755HD HU if anyone would like to know. Thanks for the write up!
09-18-2013 04:59 PM
twiggss in for later
08-01-2013 07:45 PM
kwg2371 bump for the newbs
10-28-2012 08:34 PM
rdaex Ill be doing this soon, just picked up the Pioneer DEH4400HD for 68 bucks!!
10-16-2012 12:12 AM
jonyrocks
Quote:
Originally Posted by mix1983 View Post
Don't run audio cables (speaker wire or RCA) along side power cables. You want to run audio cables down one side of the car, and power cables down the other. The audio cables will pick up interference from the power cables and you will get noise.
its the way it is from factory...
10-13-2012 02:05 AM
mix1983 Don't run audio cables (speaker wire or RCA) along side power cables. You want to run audio cables down one side of the car, and power cables down the other. The audio cables will pick up interference from the power cables and you will get noise.
10-11-2012 07:25 PM
jonyrocks
Quote:
Originally Posted by loudfocus01 View Post
I followed this how too and when I turn on my headunit, I hear a buzzing sound coming from the subwoofer.

What could be causing this? How do I fix it?
same problem, i think its because the radio puts out 12v when we need 6v... anyone know what kind of resistors we could use to fix this?
06-30-2012 01:14 AM
eriks02SVT I tried this on my 02' SVT FOCUS and it's freakin awesome with base!!
12-08-2011 05:59 PM
Grinder
Quote:
Originally Posted by kwg2371 View Post
1. correct front and rear speakers will be wired in to the existing stock harness(unless you plan on throwing an after market amp to power the speakers)

2. you only need ONE RCA to be spliced in and you can plug it in to either white or red output, it doesn't matter which one its plugged into (just make sure you understand what is positive an negative on the RCA cable)

3. in some circumstances you wont need a resistor (the way I have mine wired as shown in this how to, I don't get any kind of popping noise, most decks now a days have built in sub crossovers to where you can adjust them and there frequencies) you'll just have to take a look at the manual.

the one on my deck is accessed threw the main controls where I would adjust highs, lows, bass and treble ETC. I have the option to adjust from 50 -/+ 6, 80 -/+6, 120 -/+6

my best advice is if you can find someone parting out a junk SVT if they would be willing to chop off the stock wiring plug harness's so you don't have to hard wire directly to the deck
hope this helps
Thanks for the response! I understand what I'm doing now but I still don't get what the difference between your suggestion and me simply splicing my sub + to my red RCA sub output and my sub - to my white RCA sub output.

By using the shield of the RCA cable as ground, you eliminate the cables ability to filter RFI noise. So, if the only difference between the two above suggestions is that I am using a single RCA to run two output circuits wouldn't the extra 30 seconds required to run two RCA cables be worth my while due to RFI filtering ability?

The reason I ask is I have a hard time believing Sony would go through the trouble of putting a red SUB + and a white SUB - on the back of my headunit if all I need is one wire.

If it works it works, I'm just trying to figure out the difference between the two methods.

From what I gather is:

The pre amp outputs don't require hardly any current flow so by using only one RCA I am basically using the minimal amount of wire required. The sub pre amp - will be grounded at all times through the RCA shield circuit and the signal will travel along the RCA core providing sub pre amp +. The amp gets the signal and steps up the current to the magnet and thus runs the sub. If this is true, Ford just wasted their time and money making a dedicated pre amp - wire between the stereo and amp.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 12:43 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat