Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat > 2005 ZX3 Engine managment sysytem

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest FocusFanatics Merchandise

Thread: 2005 ZX3 Engine managment sysytem Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
What I Drive
Year, color, and model of your car. Example: 2003 Pitch Black ZX3
Name
Your real name.
City
State
Country
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
10-07-2012 10:28 PM
fotoframer
problem solved

Well it was the ignition capacitor. The wire had fallen out and was touching ground.
Unbelievable that the radio noise suppresor was causing a no crank no fuel problem.
10-07-2012 06:37 PM
fotoframer
2005 ZX3 Engine managment sysytem

My 2005 ZX3 will not start, It keeps blowing the 20 Amp engine managment
fuse located in the power distribution center. all dash lights and other electrical devices seem to work. when I try to start it here is what happens:

1: When I turn the key to the on position all warning lights come on.

2: The PATS Security light just keeps flashing about every 3 seconds as it does before the key is inserted.

3: I do not here the fuel pump.

4: when turned to start position no crank.

Should the pats light come on for about 3 seconds then go out when turned to on as a diagnostic check?

Does the PATS disable both the starter and fuel pump?

I have checked the starter it is ok.
I removed the steering colum shroud and visualy checked the wiring.
There is no signal from ignition switch to the starter relay (R17) in the fuse panel.
I have also did a visual on the wiring under the hood.

Does anybody know how to troubleshoot the PATS or the Ignition switch?
If anybody has a copy of the wiring diagram it would be greatly appreciated along with any other help.

My email is: fotoframer@yahoo.com

Thank you, fotoframer

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 01:36 AM.


Copyright 2002-2015 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Mazda CX-3, Audi S3, Mazda MX-5 Miata and Acura TLX. You can find all Ford Focus, Focus ST and Focus RS related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. If you own other makes have a look at Challenger Hellcat Forum, Charger Hellcat Forum, Cadillac ATS-V Forum, Cadillac ATS Forum, Cadillac CTS-V Forum, Lexus RC-F Forum, Lexus GS-F Forum, Mercedes GLA Forum, Mercedes GLE Forum, Civic Type-R Forum and Volvo XC90 Forum.





Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1