Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus First Generation > SPI Performance (2000-2004) > Intermittent Battery Light

SPI Performance (2000-2004) The place to chat about any 2.0L Split Port Injection engine performance, tuning and exhaust related upgrades.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest FocusFanatics Merchandise

Thread: Intermittent Battery Light Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
09-17-2012 08:04 PM
RWillieK
Intermittent Battery Light

I have been having the common battery light issue.....battery light illuminates at odd times with no other issues.

Recently I changed out the IAC valve (was having the stalling issue as well), and went over the battery cables....looked good, but I cleaned them up anyway.

I haven't been able to find any bad grounds, but I may add another from the battery to the body to make sure.

I have seen the battery light issue brought up numerous times, but I haven't seen a fix to the issue.

The dash volt meter is showing 14.9 to 15 volts (too high) while the light is on,and then back to "normal" when off.....nothing seems to trigger the issue. I am hesitating to buy an alternator for it, as I have read numerous times that people had swapped the expensive alternator with no resolution.

Car details - 2003 SPI with 191K miles.

Any help would be appreciated.

Robert

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:48 PM.


Copyright 2002-2015 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Mazda CX-3, Audi S3, Mazda MX-5 Miata and Acura TLX. You can find all Ford Focus, Focus ST and Focus RS related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. If you own other makes have a look at Challenger Hellcat Forum, Charger Hellcat Forum, Cadillac ATS-V Forum, Cadillac ATS Forum, Cadillac CTS-V Forum, Lexus RC-F Forum, Lexus GS-F Forum, Mercedes GLA Forum, Mercedes GLE Forum, Civic Type-R Forum and Volvo XC90 Forum.





Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1