Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus First Generation > MK1 Focus > 2002 forus 2.0 running issues?

MK1 Focus The place to chat about general questions, window tinting, exterior body, interior and lighting upgrades for the first generation 2000-2007 Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: 2002 forus 2.0 running issues? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
09-18-2012 06:50 AM
GO.army.1969 My not be but thats what happen to mine before it dropped. It did that for about 10k and then BOOM
09-17-2012 08:47 AM
bearster18
2002 forus 2.0 running issues?

i have a 2002 ford focus with the 2.0 split port engine that was rrepalced with a ford reman engine 20k miles ago. I dont know why it was replaced just know that i have the reciepts and warranty info from the previous owner. More than likely for the dropped valve issue.

NOW! This thing is running rough at idle. It'll sit at idle and the vehicle will like try to cut out slightly and sometimes will just up and die. Its rare but it will do that sometimes. Also thing is getting horrible gas mileage as well. Like 18 mpgs which i don't feel is adequate from what i've read about online. To add to the list of issues or better clarify this. Also at low speed and light throttle the vehicle will kinda surge and pulsate. I've checked the computer for any stored codes but not a single code stored.

I've got new plugs, wires, alternator(oem), front o2 sensor, ran fuel injector cleaner (lucas), cleaned the maf , and cleaned TPS plug.

Still yet its running the same way. Anyone have any ideas or suggestions for me to try?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:11 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Cadillac ATS-V, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.