Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat > Electrical issue I think

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: Electrical issue I think Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-26-2013 12:51 PM
Lecky I know this was a long time ago now but have fixed most of the issues.

1: Plugged in a after market stereo and it worked fine so was probably a dud stereo

2: Tried a multimeter on the lock button micro switch in the fob and found there is no continuity along the switch so have found some new switches on ebay so must be a common fault.

3: The fault where the speedo hit zero and lost power steering was a speedo sensor fault which was fixed at the garage.

yet to have a look at the windows switch lights on the door but noticed that they work more in extreme cold weather so not sure what that is lol.

Just thought I'd update my findings incase this is of any help to anybody in the future
09-17-2012 08:15 AM
GreySkorpion Check the grounds under the hood and behind both driver and passenger kick panels, there were 3 total on my car behind the kick panels.
09-17-2012 03:25 AM
Lecky Cheers mate thanks for the advice. Will get under the bonnet today and look for any loose wires. Any advice the best areas to look through experience ie. any problem areas that come about with older foci.

Cheers
09-16-2012 06:44 PM
whynotthinkwhynot Well we don't have wiring diagrams for UK Foci, and things are likely to be different between RHD and LHD. I can give you this advice though, when I have problems with several seemingly unrelated electrical systems, the problem is usually earthing somewhere. You have to check all the negative connections- especially at the battery.
09-16-2012 03:43 PM
Lecky
Electrical issue I think

Having trouble with my Electrics in need of abit of help.

First of all I've checked all the fuses in both boxes on my focus including the fuse behind the fuse box hidden behind the glove box.

My Stereo wont even turn on but I dont know if it a broken stereo as I have not long had the car or whether it is maybe a fault in the wiring somewhere on the car that could be causing it, also checked the fuses.

When I turn the car headlights on in the car I notice everything is lit up barring my drivers side window controls. although this is not a major issue im just wondering why its doing this as Im also having trouble with the central locking and Im not sure if its all connected.

The central locking I can unlock the doors with the fob and open my boot with the fob but cant lock the doors with fob I have to use the key.

Ive noticed when I start my car that the button next to rear window heater button. The internal air circulation one always switches on on startup Im not sure if this is normal? But when its wet sometimes it wont switch on and wont work at all.

A couple of times when the car is turning on full lock ive had the issue of the car just stopping with the engine still running and the steering really stiff as if there is no power steering.

I know there is a hell of a lot of information here my guess is I have a dodgy wire somewhere that maybe stripped a little or loose? Any help with any of this would be greatly appreciated. Anything I can do myself is alot better than the garage charging me to fix everything.

Cheers guys

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 03:53 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat