Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > Focus Tuning Chat > I messed up my xcal :( help please!

Focus Tuning Chat Discuss performance tuning options for your Ford Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: I messed up my xcal :( help please! Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
10-31-2011 02:48 PM
BowerR64 I had something scary happen to me the other day.

Doing the tune there are 3 part of software, well actually 2 software 1 FIRMWARE lately my livelink has been saying there is an update but then it errors and says it cant update. Then i went to add a new tune Tom sent me and the device updater says it has an update. Before i do that update i return my car to stock.

Then i update the device updater software. For some reason i thought the handheld device was ready to update so i put it into update mode but then there is no updated firmware file so the handheld didnt actually need updating just the software for the handheld.

I take the handheld out of update mode and then transfer in the new tune. When i go to update the tune it asks me to agree this is an advanced thing im doing do i agree to terms? It hasnt asked me that since the very first time i ever used it. Im thinking maybe Tom sent me a "super" tune file.

It does the memory check, updates the new tune, then loops around and does the memory check thing again and updates the tune a SECOND time. Im thinking its stuck in some loop and im going to have to unplug it.

After the second tune update "do not unplug" part it finishes and plays the happy tune that its complete.

That was a scary update let me tell ya.

why it checked memory and updated the tune file twice i dont know, but its never done it before.

Im glad it all worked out though.
10-25-2011 05:53 PM
bespurcell Good to hear.
10-25-2011 03:33 PM
drostedrummer89 tech support fixed it, just reformatted and reinstalled firmware

Matt
10-23-2011 08:58 PM
drostedrummer89 15 isnt bad, thanks for the info!

Matt
Posted via FF Mobile
10-22-2011 01:31 PM
FocusedSlayer Posted via FF Mobile I think it was around 15.00 but if you talk to a tech on the phone, he might be able to fix it by connecting to your computer and you having the tuner plugged in. They tried that on mine before I had to send it back.
10-22-2011 08:46 AM
drostedrummer89 That sucks, at least my car was still stock. I bet sct is going to have me send it in too. How much was that?

Matt
Posted via FF Mobile
10-22-2011 06:11 AM
FocusedSlayer I know when I updated my Firmware without returning my Focus to the stock tune and tried it on my car I wiped out the ECU and had to have the Sct tuner sent back to get it restored and updated like it needed to be . And then I had to have my car towed to the dealership and have it reflashed to stock . :(
10-22-2011 12:07 AM
drostedrummer89
I messed up my xcal :( help please!

So I picked up an unlocked xcal3 tonight, and I was updating it via the sct software from their site. I was sending an updated file to the device, and the computer stopped responding, and I was forced to close the sct updater. when I looked at the device, it still said DO NOT UNPLUG DEVICE.

...I unplugged it. now it wont recognize the device, and the only thing that its doing is lighting up the backlit display. nothing else works. I'm guessing I have to reinstall the firmware, but how do I do that if it wont connect to my computer


Any help is greatly appreciated.

Matt

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 06:58 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat