Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > Focus Tuning Chat > I couldnt get my center 02 out

Focus Tuning Chat Discuss performance tuning options for your Ford Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: I couldnt get my center 02 out Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
07-04-2011 04:41 PM
1turbofocus Use the pre cat o2 hole

Tom
07-04-2011 02:19 PM
BowerR64
Quote:
Originally Posted by FocusedSlayer View Post
For my 07 I have the 1st and 2nd 02 sensors still in and plugged up but with Tom's Tune he disabled my 3rd sensor and that's where I have my Wideband sensor at . And this is on a Duratec 2.0L .

I got a CEL when I put my Wideband in cause my 3rd 02 sensor was still active and now its disabled and no more CEL :)

How are you tunning yours with your wideband in the third bung? Im having all kinds of issues.


Quote:
Originally Posted by FocusedSlayer View Post
No I didn't , I also forgot to mention that its on an F2 header .
well hell
06-17-2011 02:09 AM
BowerR64 THe other day i removed my battery so i could get to the hole in my firewall my car seems to run different now.

Not sure if its that new tune with the #3 02 disabled or removing the battery but it seems like its running a little better.

I wasnt sure if resetting the ecu after a tune but i think im going start doing it now.

But now its been so long since ive had the wideband in from the last time ive forgot how to get it to log now.

I know ive logged it threw the SCT tuner but i cant remember how i did it.
06-16-2011 08:54 PM
BowerR64 I think ill do the header in a few months. I need a new battery and go threw my fluids tranny, brakes, then exhaust.

Its on my list though.
06-16-2011 01:00 AM
FocusedSlayer No I didn't , I also forgot to mention that its on an F2 header .
06-16-2011 12:57 AM
BowerR64
Quote:
Originally Posted by FocusedSlayer View Post
For my 07 I have the 1st and 2nd 02 sensors still in and plugged up but with Tom's Tune he disabled my 3rd sensor and that's where I have my Wideband sensor at . And this is on a Duratec 2.0L .

I got a CEL when I put my Wideband in cause my 3rd 02 sensor was still active and now its disabled and no more CEL :)
Did you try the second one first?
06-16-2011 12:55 AM
FocusedSlayer For my 07 I have the 1st and 2nd 02 sensors still in and plugged up but with Tom's Tune he disabled my 3rd sensor and that's where I have my Wideband sensor at . And this is on a Duratec 2.0L .

I got a CEL when I put my Wideband in cause my 3rd 02 sensor was still active and now its disabled and no more CEL :)
06-15-2011 11:07 PM
BowerR64
Quote:
Originally Posted by 1turbofocus View Post
Tune sent back

Tom
Thanks that was quick.

So since i got this error the 2 stock 02 sensors wernt actually turned off?

What would that do to the tune?

Its good to leave them on when they are still mounted in the manifold right? to keep them from failing. My wideband says never to run the sensor in the manifold if its not hooked up and heated.
06-15-2011 01:45 PM
1turbofocus Tune sent back

Tom
06-15-2011 12:48 PM
BowerR64
Quote:
Originally Posted by 1turbofocus View Post
In the tune , shoot me an email

Tom
cool! thats going to save me some work. I started reading about the 02 cheater things how they use a resistor to put a load then a cap to create the fake signal and stuff.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 08:22 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat