Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Tech Discussions > Focus Tuning Chat > SCT x3 Tune errors! HELP!

Focus Tuning Chat Discuss performance tuning options for your Ford Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: SCT x3 Tune errors! HELP! Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-03-2011 01:11 PM
LilDee I got it from CFM. The only tuner from fswerks offered was the 500 dollar livewire tunerand I can't afford that lol. Well, ill shop around for a tuner once I'm. A little more financially stable.
Posted via FF Mobile
06-03-2011 12:25 PM
DEMENTED SVTF Why didn't u get it done at fswerks? They are right down the street man. U don't have too send logs or wait for emails. U got it straight from sct?
06-03-2011 01:18 AM
LilDee I checked and a tech from SCT checked when I called and everything was up to date. But:

Firmware Version 1.2.129
Tune Version 1.7.0
06-02-2011 08:45 AM
Blivit
Quote:
Originally Posted by LilDee View Post
I've returned the car to stock, after trying to 20 times...and I'm not exaggerating. It kept failing and giving me a error code 1016. I'm really considering a custom tune but I'm having such a hard time with this device it's a bit daunting.
What firmware revision is currently on your device?
06-02-2011 05:21 AM
LilDee I've returned the car to stock, after trying to 20 times...and I'm not exaggerating. It kept failing and giving me a error code 1016. I'm really considering a custom tune but I'm having such a hard time with this device it's a bit daunting.
06-01-2011 11:02 AM
1turbofocus A custom tune is always best , I never send out the scal with the pre loaded tunes always custom tuning and with FREE updates

Tom
06-01-2011 01:55 AM
LilDee **UPDATE**

I was able to connect the device to an older computer with a Windows XP operating system and turns out there are TWO drivers that are supposed to be installed. My laptop (which runs Windows 7) didn't have one. I called SCT and they told me that it somehow "glitched" and didn't install one of the drivers. I reinstalled everything and now it works. For those who have trouble connecting the device to their computer, the names of the drivers are SCT Driver V10.11 (or whatever the latest version is I assume) and X3PDEVICE (or whatever device you have, I assume). I got the car tuned with the pre-loaded strategy tune, but I'm not liking it, contemplating a custom tune. Thanks for the input everyone!
05-28-2011 12:27 PM
S0C0nFused Well. Don't know. there is a coating on electrical connectors (usually) to prevent corrosion while there on the shelf. It is very light and is supposed to scrape off on insertion. Sometimes it doesn't quite scrape off well enough. That is what happened to me. Little alcohol cleans it right off though.
05-28-2011 12:07 PM
LilDee Dang...thanks for the replies. I don't if I should try again because it usually fails the first time trying to bring it back to stock and what if I can't get it back to stock another time? Is it the car or the device?
Posted via FF Mobile
05-28-2011 09:40 AM
S0C0nFused I had a similar problem when I 1st got my xcal2. You might try this. Wet a qtip with isopropol(sp?) alcohol and gently clean the contacts on your tuner. Just a little bit to get any protectant off the contacts. Don't go nuts. A small eraser also works. Luck!
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:55 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Terms of Use : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Acura TLX or Fiesta ST. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.