Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus First Generation > MK1 Interior Mods & Upgrades > Under dash, driver side, near fuse block, clicking sound

MK1 Interior Mods & Upgrades The place to chat about performance gauges, shifter knobs, custom interior paint, car seats or any interior upgrades for the 2000-2007 Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest FocusFanatics Merchandise

Thread: Under dash, driver side, near fuse block, clicking sound Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-26-2015 01:52 PM
dfens42
Quote:
Originally Posted by submarinetm View Post
teddykagebe are you talking about the ground cable for your battery? I have the ticking sound but only at high RPMs and various warning lights flicker. Can you be more specific on the grounds you replaced? Thanks.
Had the same issue. Replaced the ground side cable on the battery, after the car had chewed up 2 batteries and an alternator. Ugh. Cable was corroded like crazy up inside the insulation.
01-17-2015 01:55 PM
pcordes1979 This may or may not be the issue but it is something I had experienced before. Soon after I got my car and was doing some work in it I noticed a similar clicking noise on an intermittent basis, it turned out I had accidentally activated the rear wiper (pulled the wiper switch arm forward) and only noticed when I caught a glimpse of it in the rear view mirror.

Worth checking at least, especially as you were working around it when messing with the cluster and may have accidentally done the same as I did.

EDIT: Appears it was the issue, and somebody resurrected a 4 year old topic which I didn't fully read through before posting. :)
01-15-2015 03:27 PM
submarinetm teddykagebe are you talking about the ground cable for your battery? I have the ticking sound but only at high RPMs and various warning lights flicker. Can you be more specific on the grounds you replaced? Thanks.
01-18-2013 08:39 AM
teddykagebe
Bad ground!!!

I have my 2004 2.3L SE die on me in Georgia while driving to FL. It had been making a clicking noise coming from under the dash randomly while driving.
I had it diagnosed several times, all of which were useless.
I replaced the battery and alternator at the same time when it die in GA and it started making the sound again once I got back to good ole MI! I FINALLY got smart and replaced the grounds and that solved the problem.
I highly suggest once you have checked fuses and connections to just replace your grounds. Its simple, easy and cheap to do.
11-14-2012 04:46 PM
robhav11 Sorry but pictures did not upload properly. But there is there is the link at lest
11-14-2012 04:39 PM
robhav11

This is new multi fuse

IMG]http:// http://m1288.photobucket.com/albumview/albums/robhav11/Mobile%20Uploads/ResizedImage_1352931672797_zpscbb819bf.jpg.html?o=0[/IMG]
This is old one


Negative cable



Positive cable
I have videos to but will upload when i get home
11-14-2012 01:10 PM
robhav11 Does anyone have a diagram of the positive battery cable. Cuz i did look at it some more and it looks like there is some melting of the plastic going futher down.. i did try to clean it off today and it a pain in the butt.. gauges started to bounce and clicking noise in rythem with gauges while starting. So im gonna try cleaning it more and looking into replacing cable.. i will get some pictures posted here soon so you all can see what im talking about
11-14-2012 12:22 PM
Aspirations I just had this exact problem with mine. So before you blow it up, try this. Clean off your battery! It could just be corroded.

My car used to have that clicking noise. My lights would flicker, the engine would stall, and that damn clicking sound..is there anything more annoying than that?

So yeah just clean off your battery terminals. Disconnect them first, then get a toothbrush and mix some warm water and baking soda. Pour a little bit of it on the terminals, watch the corrosion start to bubble, and start scrubbing it with the toothbrush. After you give both terminals a good scrubbing, it might not be a bad idea to change out the nuts holding the terminals to the battery.

Hope that helps!
11-14-2012 01:15 AM
robhav11
clicking noise coming from under dash

I have a ford focus 2003 2.3l. I have been having some crazy clicking noises under dash coming from 2nd mult relay fuse. here is the other issue while clicking. all light in and out of call dimming in and out, radio turns off and on. stailing while driving. seat belt chime freaks out. air bag light comes on and blinks then stays on. I have replaced this relay 2 days ago seemed fine, 3 hr later started up again. so Im at a lost here. and about to put a rag in gas tank and call it good. dont get me wrong i love this car, my first one and took really good car of it. but now i have no idea. if anyone can help that would be great
09-13-2010 10:36 PM
ucyifly Found the problem. Back when I first got the car I removed the fuse for the rear wiper since I never plan on using it and both wipers are on the same switch. So I removed the fuse so i'd never accidentally turn it on (seen too many rear windows get scratched from wipers). I guess I must have bumped the switch backward during the process of removing the cluster, which of course that makes it control the rear wiper. So, I still don't know what the heck is doing all of that clicking, but with the switch pushed forward for controlling the front wipers the clicking is gone. Move the switch backward and the clicking resumes. All that crap I went through trying to figure out the problem and it was as simple as moving the switch forward.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:17 AM.


Copyright 2002-2015 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Mazda CX-3, Audi S3, Mazda MX-5 Miata and Acura TLX. You can find all Ford Focus, Focus ST and Focus RS related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. If you own other makes have a look at Challenger Hellcat Forum, Charger Hellcat Forum, Cadillac ATS-V Forum, Cadillac CTS-V Forum, Lexus RC-F Forum, Lexus GS-F Forum, Mercedes GLA Forum, Mercedes GLE Forum and Volvo XC90 Forum.





Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1