Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > Brakes, Suspension & Body Chassis > clunk/pop noise in front suspension

Brakes, Suspension & Body Chassis The place to go for answers on brakes, suspension, camber, alignment and more.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: clunk/pop noise in front suspension Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-31-2013 10:17 AM
Celtictexan Im just under 36k on my 2010 and have clunking popping noise in both my rear and front. Im pretty sure its all suspension noise. I'm taking it in soon so I'll report what happens.
06-24-2009 12:08 PM
redmenaceII Thanks for the help guys. I took the car to a different mechanic, actually a suspension and alignment shop that I had dealt in the past before, and he(new mechanic) was able to find the problem: A loose sway bar link kit!!!!!!!!!! Once they rolled the car to the ramp, he heard the noise. He checked ball joints for play and steering and immediately saw the loose link kit. A new lock nut and 15 dollars later I was on the road again!!!
06-21-2009 12:04 PM
Obocecha
Quote:
Originally Posted by racer1735 View Post
I've read that the strut bearings are a source of 'clunking', as well. I have 102k miles and am about to find out....replacing struts and mount/bearings in the next couple of weeks.

As a rule of thumb, if your steering is still 'tight', the ball joints are probably still good.
I would say the tie rod ends would have a much larger effect on steering than the ball joint would. My steering still felt like new but was clunking like crazy because of a severely worn ball joint.
06-21-2009 11:06 AM
bosengel My driver's side front bearing has gone out and it is definately a clucking/popping sound. Esp. when turning and going over a rough road.
06-21-2009 09:53 AM
racer1735 I've read that the strut bearings are a source of 'clunking', as well. I have 102k miles and am about to find out....replacing struts and mount/bearings in the next couple of weeks.

As a rule of thumb, if your steering is still 'tight', the ball joints are probably still good.
06-20-2009 08:25 PM
redmenaceII I forgot to mention, she has 81K miles, the last 25K have been driven mostly in the highway. I don't know if the mileage has to do with the wear of the ball joints.
06-20-2009 08:11 PM
Obocecha I was going to say the sway bar end links but I see you've already replaced them. The only other thing that I can think of that clunks while driving would be a worn out ball joint. Check for play by using a pry bar in between the control arm and hub.
06-20-2009 08:04 PM
redmenaceII
clunk/pop noise in front suspension

In the past few weeks I have replaced the sway bar end link kits, the passenger side motor mount(had to change the idler pulley, found a bad mount) the lower torque mount and the trans. mount. Yesterday I started driving my 50 mile commute, when I started hearing this clunking noise anytime the car would hit a bump, or an uneven road surface in the highway. Took the car straight to the shop, and we first determined that it was the LH strut and strut mount. Purchased one new Monroe Sensa Trac strut and strut mount, and it seemed that it had taken care of the problem. This morning the noise returned after going over some bumps on the way to work. It happens at low speeds and at highway speeds some times. Anybody has an idea what else could be wrong? Thanks in advance!!!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 05:29 AM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Audi S3, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. Challenger Hellcat - Charger Hellcat