Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat > "How To" - VF Engineering Rear Mount-Install Pics

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
Ford Focus Tire & Wheels FocusFanatics Merchandise

Thread: "How To" - VF Engineering Rear Mount-Install Pics Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
05-04-2014 10:17 AM
mainest Kudos to WD40 for keeping the photos available for 10 years! Thank you sir.
08-07-2013 08:04 AM
Magus2727 It up to you, takes just a few min and fairly basic tools to swap out the rear mount. not sure what the fswerks shop would charge you for installation. Not to mention you already found a great how to, to follow.
08-07-2013 01:13 AM
Fierceintent Alright thanks for your reply. I just recently found out I'm located near a Fswerks shop. I might just take it there to install the Vf Part mentioned in this thread.
08-06-2013 08:30 AM
Magus2727 VF are some of the best mounts out there. but another option are the Massive ones. I think they cost less than the VF but still provide a good rear dog bone mount.

"So installing this will fix my horrible clunking sound/pop" It may, it depends on if the mount is the cause. pop the hood, turn the car on using the E-brake get out and now open the TB by hand. how much rotation does the motor do when you rev? if the motor moves more than an inch or so then its likely a bad motor mount. this often leads to the passenger mount also going bad early.

This thread however is not to diagnose or even identify what mount to get. Rather it is a "How To". You can get help identifying specifics and other questions / problems with better results if you post a new thread or find one that is more accurate to your questions.
08-06-2013 06:51 AM
Fierceintent If the VF ones work then just stick with those. So installing this will fix my horrible clunking sound/pop. It's really weird and sounds horrible. (just bought the car, new at stick)
02-27-2013 05:25 AM
Basselisk Im looking to replace mines since theyre busted, which one is better? the steedas one (pricer) or the vf-e ones?
08-24-2012 12:09 AM
AlexCA I need to replace the mounts on my car. Are the OEM mounts good, or should I purchase aftermarket?
05-15-2012 05:21 PM
LiciouzSVT I've did this mod on about 6 different foci and it took no longer than 30 mins each time. I guess I have just had some pretty good luck with the bolts coming right out. It could be that I am just a beast!
03-22-2012 02:01 PM
Magus2727 pick up a set of ratchet straps do you can position the engine / transmission for the install... The engine is not balance weight wise with the transmission attached so the assembly will shift as a result of having more weight on one side vs the other... the factory side mounts are "soft" so will provide more movement then you may think.
03-22-2012 12:20 PM
rambleon84 Bump, any suggestions for when I try to tackle this again tonight? I just cant get any leverage while laying on my back to get the trans moved back enough to get the old mount out. I can move the tranny only a little and not enough. Any ideas on what caused my tranny to move towards the subframe? I could clearly see that the wood I used to support the tranny had been moved towards the frame by a couple inches as it was running into the frame where as when the mount was still bolted in, i had an inch between the block and the frame.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 03:36 PM.


Copyright 2002-2014 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Cadillac ATS-V, Ford Fusion and Acura TLX. You can find all Ford Focus and Focus ST related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area.