Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - Reply to Topic
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus First Generation > MK1 Focus > HOWTO: license plate lights

MK1 Focus The place to chat about general questions, window tinting, exterior body, interior and lighting upgrades for the first generation 2000-2007 Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest FocusFanatics Merchandise

Thread: HOWTO: license plate lights Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
What I Drive
Year, color, and model of your car. Example: 2003 Pitch Black ZX3
Name
Your real name.
City
State
Country
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
03-10-2015 07:29 PM
sailor Search over in General Tech Chat for "hatch wiring" issues.

You'll find plenty of info/pictures of damaged wires from repeated flexing in the umbilical to the hatch.

Cruise works with the brake light circuit, wrong/bad bulbs/bad wiring will make that stop working.
03-10-2015 06:03 PM
ghowitt Thank you for the information on the license plate light replacement. I have another problem and am not sure if it is related to the burnt out license bulbs. My brake lights stay on in any gear, but when I open the hatch back on my 2000 focus wagon the brake lights than go out, when I close it again the brake lights go back on. Also my cruise control suddenly does not work anymore. Any help on this would be appreciated.
09-07-2014 03:07 PM
rtaustin316
Great tutorial

Thanks for posting a great tutorial.

I used a plastic tool for opening ipod's to access the license plate bulbs. They are cheap on eBay and worked perfectly.
01-29-2014 05:45 PM
StephanieM My car was just rejected for inspection because of this and a torn wiper blade. I decided to try to fix the issues myself and take it back. I had new blades, bulb in hand, but I couldn't figure out how to get the part off. The guy at the store said that I'd have to have the hatch door dismantled to get to it. So glad that that was not the case. I agree that this is an excellent write up. Thank you!
12-23-2013 03:43 PM
BIMMERKID2 I have a 2012 sel. auto store gave me bulbs. i got home, took the inside lining of the hatch apart. still couldnt get to light. i finally pryed it out. (not like the pics above) it was in there with what seemed like a one direction clip. (once poped in not meant to come out.) After removing it i had to pry the lenz off because it was glued. it had a circuit board in it with a very tint circuit board light. dont know eher ill get one. cops pulled me over because light isnt working. i have done some searches including ford dealer and they say dont know when part will become available. what a crock of ship.
09-18-2013 07:13 PM
Gumbydammit just in case anyone is wondering, the factory ford lamp kit - 2 lens assemblies, with factory style bulbs is part # YS4Z-13550-A . This is good for those that have a corrosion issue or have broken lenses. About $30. Also comes with self adhesive insulation to keep the connection from contacting the metal parts in the hatch causing blown fuses.
12-19-2012 11:26 AM
berto43 Hi The problem was a broken wire but thanks for the help. Al
12-19-2012 11:24 AM
berto43
Quote:
Originally Posted by berto43 View Post
Hi Thank you very much! We were heading for that area today and I believe you have just confirmed our thinking. I will let you know if we find this answer. Again thanks for the reply, Al
Hi Again late - Your direction was the problem. We fixed the broken wires and the light are on.. Thanks again, Al
12-19-2012 08:47 AM
seventystangfan Something that I might use to clean up corrosion is a baking soda/water mixture or a CLR/water mix. I use the baking soda on battery terminals all the time.
12-09-2012 06:53 AM
berto43 Hi Thank you very much! We were heading for that area today and I believe you have just confirmed our thinking. I will let you know if we find this answer. Again thanks for the reply, Al
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:37 AM.


Copyright 2002-2015 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Mazda CX-3, Audi S3, Mazda MX-5 Miata and Acura TLX. You can find all Ford Focus, Focus ST and Focus RS related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. If you own other makes have a look at Challenger Hellcat Forum, Charger Hellcat Forum, Cadillac ATS-V Forum, Cadillac ATS Forum, Cadillac CTS-V Forum, Lexus RC-F Forum, Lexus GS-F Forum, Mercedes GLA Forum, Mercedes GLE Forum, Civic Type-R Forum and Volvo XC90 Forum.





Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1