AEM gauges - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus First Generation > MK1 Interior Mods & Upgrades

MK1 Interior Mods & Upgrades The place to chat about performance gauges, shifter knobs, custom interior paint, car seats or any interior upgrades for the 2000-2007 Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest FocusFanatics Merchandise

Reply




 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-07-2009, 06:11 PM   #1
Gal. 2:20
 
the_07ninja's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Fan#: 45089
Location: P.N.W. ftw!, New Zealand
What I Drive: 07 ZX3 some red color.

Posts: 1,999
FF Reputation: 88 the_07ninja Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (5)
AEM gauges

Can any one direct me in the way to figure out how to get my AEM wideband AFR guge wired up?


__________________
Team Duratec #36
RIFF crew /
L.O.T.H #69 baby
Quote:
Originally Posted by jhurst747 View Post
Any man comfortable enough to use Vanilla Ice as his avatar is my hero.
the_07ninja is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-07-2009, 06:17 PM   #2
Head Hurt
 
BradWhite's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Fan#: 54975
Location: University Place, Wa, WA
What I Drive: 08 Sedan SE Vista Blue

Posts: 2,377
FF Reputation: 174 BradWhite Excellent Standing Member BradWhite Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
Mine's a Pro-Comp Ultra-Lite but I got her installed and working - is there a particular issue or just how to install in general?
__________________
Best wishes and keep on modding April 2009 SOTM, July 2009 ROTM, 2009 FF ROTY

RIFF CREW, Sedan Revolution #137, TEAM Duratec #181, Bremerton Raceway #658, NW POSSE #6
BradWhite is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-07-2009, 06:28 PM   #3
Gal. 2:20
 
the_07ninja's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Fan#: 45089
Location: P.N.W. ftw!, New Zealand
What I Drive: 07 ZX3 some red color.

Posts: 1,999
FF Reputation: 88 the_07ninja Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (5)
I need the how to I searched but could not find. Just stuff on the wideband vs. narrow band. a how to would be great B-rad!
__________________
Team Duratec #36
RIFF crew /
L.O.T.H #69 baby
Quote:
Originally Posted by jhurst747 View Post
Any man comfortable enough to use Vanilla Ice as his avatar is my hero.
the_07ninja is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-07-2009, 06:40 PM   #4
Head Hurt
 
BradWhite's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Fan#: 54975
Location: University Place, Wa, WA
What I Drive: 08 Sedan SE Vista Blue

Posts: 2,377
FF Reputation: 174 BradWhite Excellent Standing Member BradWhite Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
Mine was an easy install. The WB AFR monitor (gauge) came with it's own H02S and my F2 USA header already had an extra bung to install the H02S in. It was a simple matter of installing the H02S in the bung, run the wires into the cabin and connect them to the gauge. Connect the gauge to power and ground and off we went.

What part above are we missing on yours?
__________________
Best wishes and keep on modding April 2009 SOTM, July 2009 ROTM, 2009 FF ROTY

RIFF CREW, Sedan Revolution #137, TEAM Duratec #181, Bremerton Raceway #658, NW POSSE #6
BradWhite is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-07-2009, 07:04 PM   #5
Gal. 2:20
 
the_07ninja's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Fan#: 45089
Location: P.N.W. ftw!, New Zealand
What I Drive: 07 ZX3 some red color.

Posts: 1,999
FF Reputation: 88 the_07ninja Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (5)
cant I just thke my o2 out and replace it with the AEM one that came with my gauge and do the wireing from that?
__________________
Team Duratec #36
RIFF crew /
L.O.T.H #69 baby
Quote:
Originally Posted by jhurst747 View Post
Any man comfortable enough to use Vanilla Ice as his avatar is my hero.
the_07ninja is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-07-2009, 07:32 PM   #6
Head Hurt
 
BradWhite's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Fan#: 54975
Location: University Place, Wa, WA
What I Drive: 08 Sedan SE Vista Blue

Posts: 2,377
FF Reputation: 174 BradWhite Excellent Standing Member BradWhite Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
Not without throwing a CEL (I'm assuming). I'm not the one to answer that question though if you are asking if you can get the one H02S to perform both functions. I'd go the install a new bung route myself. Any muffler shop should be able to do it and I wouldn't think it would be that much.



Look at the last tube in back, that's the extra bung I installed my H02S in. But my 08' (stock) only has two H02S.
__________________
Best wishes and keep on modding April 2009 SOTM, July 2009 ROTM, 2009 FF ROTY

RIFF CREW, Sedan Revolution #137, TEAM Duratec #181, Bremerton Raceway #658, NW POSSE #6
BradWhite is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-07-2009, 07:55 PM   #7
2focusedracing
 
focusedaddiction's Avatar
 
Join Date: May 2005
Fan#: 23787
Location: Great Falls, MT
What I Drive: 2003 sangria red 5spd. ZX3Turbo

Posts: 1,799
Points 2,448, Level 29
Points: 2,448, Level: 29 Points: 2,448, Level: 29 Points: 2,448, Level: 29
Level Up 99% Completed
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 4 focusedaddiction Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (14)
Quote:
Originally Posted by the_07ninja View Post
cant I just thke my o2 out and replace it with the AEM one that came with my gauge and do the wireing from that?
as long as your talking about the second o2 sensor and you shut it off in your ecu with a tune to prevent a code from popping up, you sure can.
that's what i'm doing.
__________________
_/\_/\_SCCA_/\_/\_SM #74_/\_/\_BRING ON THE CONES!...zetec crew #74
ZX3..underpressure
tuning by TOM
focusedaddiction is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-07-2009, 07:59 PM   #8
Head Hurt
 
BradWhite's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Fan#: 54975
Location: University Place, Wa, WA
What I Drive: 08 Sedan SE Vista Blue

Posts: 2,377
FF Reputation: 174 BradWhite Excellent Standing Member BradWhite Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
Hmm, why didn't I think of that, nice catch focusedaddiction!
__________________
Best wishes and keep on modding April 2009 SOTM, July 2009 ROTM, 2009 FF ROTY

RIFF CREW, Sedan Revolution #137, TEAM Duratec #181, Bremerton Raceway #658, NW POSSE #6
BradWhite is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-07-2009, 08:40 PM   #9
Gal. 2:20
 
the_07ninja's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Fan#: 45089
Location: P.N.W. ftw!, New Zealand
What I Drive: 07 ZX3 some red color.

Posts: 1,999
FF Reputation: 88 the_07ninja Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (5)
So thie new o2 doesn't act like a normal o2, I'm assuming because it has a wide band siganl and not the narrow band that my computer is lookin for. Right?
__________________
Team Duratec #36
RIFF crew /
L.O.T.H #69 baby
Quote:
Originally Posted by jhurst747 View Post
Any man comfortable enough to use Vanilla Ice as his avatar is my hero.
the_07ninja is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-07-2009, 11:58 PM   #10
Focus Addict
 
jeff434's Avatar
 
Join Date: May 2007
Fan#: 46982
Location: west jordan utah, UT
What I Drive: 2006 Black ZX3

Posts: 940
Points 3,798, Level 38
Points: 3,798, Level: 38 Points: 3,798, Level: 38 Points: 3,798, Level: 38
Level Up 99% Completed
Level up: 99% Level up: 99% Level up: 99%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 10 jeff434 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (5)
I removed the 3rd ho2 sensor from my stock manicat to put my wideband in. Tom is working on getting it turned off for me, but as of now, there isn't a way to disable the heating circuit so i have a CEL. I am going to see if i can get a resistor hooked up to make the ECU think that its still there and hopefully get rid of the CEL.

As for hookin the gauge up, you should just have to run the harness to the gauge and hook up the red wire to a switched 12v and the black to a ground. Im not sure of the AEM, but to datalog with say a SCT xcal, you'll need a 6 pin firewire cable and there is splicing involved.
__________________
Last of the hatches #43
Team Duratec #666
Midwest Crew #24
Steeda SRI(winter), K&N FiPk(summer) Steeda STS, Trubendz 2.5'' SS w/ Magnaflow, Toms tune
jeff434 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GAUGES - Meters, Linkable systems, Widebands, Gauge Overlays, LED Needle Kits, Digital Gauges, and more PerformanceHookup BST Archive 39 05-19-2010 12:38 PM
Aftermarket Gauge Installion Instructions for 08' BradWhite MK2 Focus 11 12-11-2008 12:37 AM
Ebay Whitefaced Gauges (Tachless) CaptainStock19 MK1 Interior Mods & Upgrades 5 06-13-2006 09:20 AM
HOW TO: Install Glow Gauges (6 color) Ripped ST 151 MK1 Interior Mods & Upgrades 3 11-30-2005 03:00 PM
HOW TO: Install Glow Gauges (6 color) pzevfloord140 MK1 Interior Mods & Upgrades 6 11-25-2005 01:19 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:20 PM.


Copyright 2002-2015 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Mazda CX-3, Audi S3, Mazda MX-5 Miata and Acura TLX. You can find all Ford Focus, Focus ST and Focus RS related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. If you own other makes have a look at Challenger Hellcat Forum, Charger Hellcat Forum, Cadillac ATS-V Forum, Cadillac ATS Forum, Cadillac CTS-V Forum, Lexus RC-F Forum, Lexus GS-F Forum, Mercedes GLA Forum, Mercedes GLE Forum, Civic Type-R Forum and Volvo XC90 Forum.





Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1