Headlight highbeams issue? - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus First Generation > MK1 Focus

MK1 Focus The place to chat about general questions, window tinting, exterior body, interior and lighting upgrades for the first generation 2000-2007 Focus.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest FocusFanatics Merchandise

Reply




 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-30-2012, 11:39 PM   #1
Focus Enthusiast
 
nikbait's Avatar
 
Join Date: May 2012
Fan#: 98664
Location: Boise, ID
What I Drive: 2005 Black ZX4 ST

Posts: 88
FF Reputation: 1 nikbait Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Headlight highbeams issue?

So i was trying to turn on my highbeams last night and it didnt seem like they were working. Ive got the zx4 st and have foglights. Is there any issues with the highbeams? I looked in my owners manual and there is not much regarding the highbeams.


nikbait is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-31-2012, 01:09 AM   #2
FF's Night Security
 
sleepyboy's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Fan#: 15335
Location: SW Houston, TX, United States
What I Drive: 01' Yellow ZX3 euro, 04' ZX5 SVT

Posts: 27,178
Points 145,513, Level 100
Points: 145,513, Level: 100 Points: 145,513, Level: 100 Points: 145,513, Level: 100
Level Up 0% Completed
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Forum Activity 39%
Activity: 39% Activity: 39% Activity: 39%
FF Reputation: 50 sleepyboy Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (11)
The bulbs are probably burnt out. There is a separate filament for the High and Low beams inside the bulb itself. If you replace them and they still don't work then I would start looking at fuses and relays.
__________________
I started out with nothing and I still have most of it left

Hatch Nation #15 (Ole' Yeller') & #150 (The SVT)
Moderator for
Technical Chat
Zetec Performance Chat
Southern Fanatics Chat
sleepyboy is online now  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-31-2012, 02:22 AM   #3
Focus Enthusiast
 
nikbait's Avatar
 
Join Date: May 2012
Fan#: 98664
Location: Boise, ID
What I Drive: 2005 Black ZX4 ST

Posts: 88
FF Reputation: 1 nikbait Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Thats what i was thinking but wasnt totally sure. Ill get some new bulbs tomorrow. Thanks.
nikbait is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-31-2012, 02:52 AM   #4
Focus Fanatic
 
TerryB's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Fan#: 34559
Location: Riverside, RI
What I Drive: Red '01 ZX3

Posts: 2,917
Points 5,331, Level 46
Points: 5,331, Level: 46 Points: 5,331, Level: 46 Points: 5,331, Level: 46
Level Up 91% Completed
Level up: 91% Level up: 91% Level up: 91%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 68 TerryB Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
I'd say replace the turn signal switch (multifunction switch ). If it were one side, I'd say a bulb. But with both being out, the switch is probably bad.
http://www.tascaparts.com/parts/2005...ignal%20switch
TerryB is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-01-2012, 05:41 AM   #5
Focus Enthusiast
 
nikbait's Avatar
 
Join Date: May 2012
Fan#: 98664
Location: Boise, ID
What I Drive: 2005 Black ZX4 ST

Posts: 88
FF Reputation: 1 nikbait Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Well i replaced both bulbs and that wasnt it....so im gonna replace the switch like u suggested.
nikbait is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-01-2012, 06:40 AM   #6
FF's Night Security
 
sleepyboy's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Fan#: 15335
Location: SW Houston, TX, United States
What I Drive: 01' Yellow ZX3 euro, 04' ZX5 SVT

Posts: 27,178
Points 145,513, Level 100
Points: 145,513, Level: 100 Points: 145,513, Level: 100 Points: 145,513, Level: 100
Level Up 0% Completed
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Forum Activity 39%
Activity: 39% Activity: 39% Activity: 39%
FF Reputation: 50 sleepyboy Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (11)
Bummer and sorry that didn't work.
__________________
I started out with nothing and I still have most of it left

Hatch Nation #15 (Ole' Yeller') & #150 (The SVT)
Moderator for
Technical Chat
Zetec Performance Chat
Southern Fanatics Chat
sleepyboy is online now  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-01-2012, 09:20 AM   #7
Focus Enthusiast
 
nikbait's Avatar
 
Join Date: May 2012
Fan#: 98664
Location: Boise, ID
What I Drive: 2005 Black ZX4 ST

Posts: 88
FF Reputation: 1 nikbait Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Well the bulbs that were in there looked like they were on the way of burning out so no biggie.
nikbait is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-01-2012, 10:12 AM   #8
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Jul 2012
Fan#: 101664
Location: Arlington, TX
What I Drive: 2006 Light Tundra ZXW SES

Posts: 35
FF Reputation: 1 DFW06ZXW Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by nikbait View Post
Well i replaced both bulbs and that wasnt it....so im gonna replace the switch like u suggested.
Sounds like a good opportunity to write up a "How-To" for the forum
DFW06ZXW is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-01-2012, 10:35 AM   #9
Focus Enthusiast
 
nikbait's Avatar
 
Join Date: May 2012
Fan#: 98664
Location: Boise, ID
What I Drive: 2005 Black ZX4 ST

Posts: 88
FF Reputation: 1 nikbait Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I havent ever done one but i can:)
nikbait is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-23-2012, 07:19 PM   #10
Focus Enthusiast
 
nikbait's Avatar
 
Join Date: May 2012
Fan#: 98664
Location: Boise, ID
What I Drive: 2005 Black ZX4 ST

Posts: 88
FF Reputation: 1 nikbait Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Checked fuses, all fuses seem to be in working order, other than the turn signal switch, is there something else that could be causing the highs to not work? I have replaced the bulbs, which wasn't the problem to begin with....Fog Lights work when turned on...
nikbait is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:41 AM.


Copyright 2002-2015 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Mazda CX-3, Audi S3, Mazda MX-5 Miata and Acura TLX. You can find all Ford Focus, Focus ST and Focus RS related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. If you own other makes have a look at Challenger Hellcat Forum, Charger Hellcat Forum, Cadillac ATS-V Forum, Cadillac ATS Forum, Cadillac CTS-V Forum, Lexus RC-F Forum, Lexus GS-F Forum, Mercedes GLA Forum, Mercedes GLE Forum, Civic Type-R Forum and Volvo XC90 Forum.





Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1