2000 ZX3 - A/C, Rear Defrost, Recirc and more do not work - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest FocusFanatics Merchandise

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-26-2013, 04:38 PM   #1
Focus Rookie
 
Join Date: Dec 2012
Fan#: 107885
Location: San Marcos, CA
What I Drive: 2000 Toreador Red ZX3

Posts: 8
FF Reputation: 1 jackdangle Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
2000 ZX3 - A/C, Rear Defrost, Recirc and more do not work

I have a pretty base model ZX3 that I bought for my son.... After buying it, I found out that the A/C, rear defrost, recirc, dome lights and rear wiper do not work... I checked all the relays and fuses and they're all good. One more problem, the wipers sometimes come on by themselves and can't be shut off without pulling the fuse. I have read many posts on here and have found a common theme for the problems that I am having, the GEM. I looked where the GEM should be and I'm not seeing it. Below are pictures of what I have.
Thank you all for the help in this.
Jack


jackdangle is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-26-2013, 04:44 PM   #2
Focus Rookie
 
Join Date: Dec 2012
Fan#: 107885
Location: San Marcos, CA
What I Drive: 2000 Toreador Red ZX3

Posts: 8
FF Reputation: 1 jackdangle Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
And, sometimes the seatbelt and e-break lights are on...
jackdangle is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-27-2013, 07:11 PM   #3
Captain TMI
 
whynotthinkwhynot's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Fan#: 18416
Location: the armpit of TN, Memphis, TN
What I Drive: 05 Focus Wagon; 13 C-Max SEL

Posts: 20,358
Points 28,551, Level 99
Points: 28,551, Level: 99 Points: 28,551, Level: 99 Points: 28,551, Level: 99
Level Up 13% Completed
Level up: 13% Level up: 13% Level up: 13%
Forum Activity 5%
Activity: 5% Activity: 5% Activity: 5%
FF Reputation: 271 whynotthinkwhynot Outstanding Standing Member whynotthinkwhynot Outstanding Standing Member whynotthinkwhynot Outstanding Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
The GEM is not always the problem. Something you don't know about is the hatch wiring problems that these cars have. You should check out the hatch wiring in the rubber boot at the top of the hatch. Just pull the boot back and carefully inspect the wires in there. Over time the wires can wear out- break, and strip off insulation.

How-To: Hatch wiring repair
__________________
Be eclectic.
---The Complete How-To Archive--

Moderating everything now, let me know if I can help.

Quote:
Originally Posted by the user formerly known as ZX3_Chick View Post
You're special aren't you.
whynotthinkwhynot is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-27-2013, 08:16 PM   #4
Focus Rookie
 
Join Date: Dec 2012
Fan#: 107885
Location: San Marcos, CA
What I Drive: 2000 Toreador Red ZX3

Posts: 8
FF Reputation: 1 jackdangle Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I could see how that would cause the defrost and wipers to stop working, but, could that cause the A/C, recirc and dome lights to not work too?
jackdangle is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-31-2013, 10:02 AM   #5
Focus Rookie
 
Join Date: Dec 2012
Fan#: 107885
Location: San Marcos, CA
What I Drive: 2000 Toreador Red ZX3

Posts: 8
FF Reputation: 1 jackdangle Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Has anyone else had these same problems and been able to fix them?
jackdangle is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 09:21 AM.


Copyright 2002-2015 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Mazda CX-3, Audi S3, Mazda MX-5 Miata and Acura TLX. You can find all Ford Focus, Focus ST and Focus RS related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. If you own other makes have a look at Challenger Hellcat Forum, Charger Hellcat Forum, Cadillac ATS-V Forum, Cadillac ATS Forum, Cadillac CTS-V Forum, Lexus RC-F Forum, Lexus GS-F Forum, Mercedes GLA Forum, Mercedes GLE Forum, Civic Type-R Forum and Volvo XC90 Forum.





Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1