S2 cluster in a 2.3D PZEV, is it possible?? - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > General Technical Chat

General Technical Chat This section is for technical discussions relating to general maintenance, electrical issues, engine trouble, and recalls.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest FocusFanatics Merchandise

Reply




 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-04-2012, 09:02 AM   #1
saved from the grave
 
GreySkorpion's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 94674
Location: B'game, KS
What I Drive: 2004 LG ZX5 2.3D

Posts: 6,089
Points 6,430, Level 52
Points: 6,430, Level: 52 Points: 6,430, Level: 52 Points: 6,430, Level: 52
Level Up 40% Completed
Level up: 40% Level up: 40% Level up: 40%
Forum Activity 4%
Activity: 4% Activity: 4% Activity: 4%
FF Reputation: 11 GreySkorpion Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (5)
S2 cluster in a 2.3D PZEV, is it possible??

Anyone get the S2 instrument cluster to work in a 2003 or 2004 2.3 Duratec? If so was it plug and play or what was the modification needed to get it to work? Thanks


GreySkorpion is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-04-2012, 09:29 AM   #2
Hammer Down
 
sailor's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Fan#: 57268
Location: Williamsville, NY
What I Drive: 2004 Pitch Black ZTS 2.3 5spd.

Posts: 21,722
Points 15,267, Level 79
Points: 15,267, Level: 79 Points: 15,267, Level: 79 Points: 15,267, Level: 79
Level Up 84% Completed
Level up: 84% Level up: 84% Level up: 84%
Forum Activity 100%
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%
FF Reputation: 83 sailor Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I used a "High Line" cluster (as marked on the back sticker) to replace my old "low line" (without a tach) cluster that wasn't working right all the time anymore. It was Plug-N-Play, no issues in my 2.3 PZEV 5-spd..

If you mean the SVT cluster, it needs a "driver" module that's separate to operate the "Glow" lighting....

luck!
sailor is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-04-2012, 01:46 PM   #3
saved from the grave
 
GreySkorpion's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 94674
Location: B'game, KS
What I Drive: 2004 LG ZX5 2.3D

Posts: 6,089
Points 6,430, Level 52
Points: 6,430, Level: 52 Points: 6,430, Level: 52 Points: 6,430, Level: 52
Level Up 40% Completed
Level up: 40% Level up: 40% Level up: 40%
Forum Activity 4%
Activity: 4% Activity: 4% Activity: 4%
FF Reputation: 11 GreySkorpion Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (5)
No, I meant the S2 cluster, the one with a grey face. My cars cluster now (2004 with 2.3D automatic, PZEV) has the tachometer. Just want to switch to the S2 grey face gauges.
GreySkorpion is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-04-2012, 03:09 PM   #4
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Jun 2012
Fan#: 100290
Location: Arlington, VA
What I Drive: 2003 Silver ZX5

Posts: 43
Points 179, Level 3
Points: 179, Level: 3 Points: 179, Level: 3 Points: 179, Level: 3
Level Up 58% Completed
Level up: 58% Level up: 58% Level up: 58%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 3 TriggersDawn Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Should work as long as you get a duratec cluster. Not sure if those came in gray though.
__________________
My Ride: 2007 Mazda 3 2.3 Grand Touring Sedan MTX
Wife's Ride: 2003 ZX5 MTX [SONY Heatunit][ST Knob][SVT Pedals][SVT Mirrors][SVT Silver Handles][K&N Filter w/ SVT Box and Snorkel][NGK Wires]
TriggersDawn is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-04-2012, 03:20 PM   #5
saved from the grave
 
GreySkorpion's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 94674
Location: B'game, KS
What I Drive: 2004 LG ZX5 2.3D

Posts: 6,089
Points 6,430, Level 52
Points: 6,430, Level: 52 Points: 6,430, Level: 52 Points: 6,430, Level: 52
Level Up 40% Completed
Level up: 40% Level up: 40% Level up: 40%
Forum Activity 4%
Activity: 4% Activity: 4% Activity: 4%
FF Reputation: 11 GreySkorpion Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (5)
^^^ Yeah, the problem is the S2 cluster is from a 2001/2002 Zetec. I want to hear from someone like sailor that has done the actual swap.
GreySkorpion is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-04-2012, 10:47 PM   #6
saved from the grave
 
GreySkorpion's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Fan#: 94674
Location: B'game, KS
What I Drive: 2004 LG ZX5 2.3D

Posts: 6,089
Points 6,430, Level 52
Points: 6,430, Level: 52 Points: 6,430, Level: 52 Points: 6,430, Level: 52
Level Up 40% Completed
Level up: 40% Level up: 40% Level up: 40%
Forum Activity 4%
Activity: 4% Activity: 4% Activity: 4%
FF Reputation: 11 GreySkorpion Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (5)
So no-one has done this on a 03 up 2.3D with an auto?? Maybe I will be the guinea pig.....
GreySkorpion is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-04-2012, 11:20 PM   #7
C2H5OH
 
iminhell's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Fan#: 36222
Location: Darwin, MN
What I Drive: 2000 & 2001 ZX3's

Posts: 11,031
Points 19,548, Level 88
Points: 19,548, Level: 88 Points: 19,548, Level: 88 Points: 19,548, Level: 88
Level Up 40% Completed
Level up: 40% Level up: 40% Level up: 40%
Forum Activity 28%
Activity: 28% Activity: 28% Activity: 28%
FF Reputation: 53 iminhell Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
What does the cluster you have look like?
__________________
121,000 members and still no sponsored racing.
iminhell is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-04-2012, 11:31 PM   #8
FF's Night Security
 
sleepyboy's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Fan#: 15335
Location: SW Houston, TX, United States
What I Drive: 01' Yellow ZX3 euro, 04' ZX5 SVT

Posts: 27,159
Points 145,321, Level 100
Points: 145,321, Level: 100 Points: 145,321, Level: 100 Points: 145,321, Level: 100
Level Up 0% Completed
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Forum Activity 28%
Activity: 28% Activity: 28% Activity: 28%
FF Reputation: 50 sleepyboy Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (11)
You can probably swap the gauge faces, as far as a plug and play swap. Pretty sure it won't work due to you having a duratec and the cluster being from a "early" zetec.
__________________
I started out with nothing and I still have most of it left

Hatch Nation #15 (Ole' Yeller') & #150 (The SVT)
Moderator for
Technical Chat
Zetec Performance Chat
Southern Fanatics Chat
sleepyboy is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-04-2012, 11:46 PM   #9
C2H5OH
 
iminhell's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Fan#: 36222
Location: Darwin, MN
What I Drive: 2000 & 2001 ZX3's

Posts: 11,031
Points 19,548, Level 88
Points: 19,548, Level: 88 Points: 19,548, Level: 88 Points: 19,548, Level: 88
Level Up 40% Completed
Level up: 40% Level up: 40% Level up: 40%
Forum Activity 28%
Activity: 28% Activity: 28% Activity: 28%
FF Reputation: 53 iminhell Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
2006 pinout





2001 pinout





Different connectors.
Won't work.
__________________
121,000 members and still no sponsored racing.
iminhell is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-04-2012, 11:56 PM   #10
C2H5OH
 
iminhell's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Fan#: 36222
Location: Darwin, MN
What I Drive: 2000 & 2001 ZX3's

Posts: 11,031
Points 19,548, Level 88
Points: 19,548, Level: 88 Points: 19,548, Level: 88 Points: 19,548, Level: 88
Level Up 40% Completed
Level up: 40% Level up: 40% Level up: 40%
Forum Activity 28%
Activity: 28% Activity: 28% Activity: 28%
FF Reputation: 53 iminhell Excellent Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
If yours looks like this (which Google says is correct):





Then you should be able to swap gauges like so:








Plug the S2 gauges into your cluster and put it all back together. Done and should work perfect.
__________________
121,000 members and still no sponsored racing.
iminhell is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:08 AM.


Copyright 2002-2015 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Mazda CX-3, Audi S3, Mazda MX-5 Miata and Acura TLX. You can find all Ford Focus, Focus ST and Focus RS related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. If you own other makes have a look at Challenger Hellcat Forum, Charger Hellcat Forum, Cadillac ATS-V Forum, Cadillac ATS Forum, Cadillac CTS-V Forum, Lexus RC-F Forum, Lexus GS-F Forum, Mercedes GLA Forum, Mercedes GLE Forum, Civic Type-R Forum and Volvo XC90 Forum.





Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1