Moved: audiophile rear speakers - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest FocusFanatics Merchandise

Reply




 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-27-2013, 07:40 PM   #1
Focus Rookie
 
Join Date: Mar 2013
Fan#: 112281
Location: San Antonio, TX
What I Drive: 2005 Gray ZX4 ST

Posts: 12
Points 95, Level 1
Points: 95, Level: 1 Points: 95, Level: 1 Points: 95, Level: 1
Level Up 90% Completed
Level up: 90% Level up: 90% Level up: 90%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 lap561 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Moved: audiophile rear speakers

Hi I'm new here. I recently got a used 2005 zx4 st and so far I'm very happy with the car. I've been lurking this forum since I got my car and have done the DIY SRI and changed the oil/filter and switched to A103 copper plugs.

Anyways, I've noticed that even though there's a sub in the trunk, I can't really hear the bass unless I crank it up to max. Then yesterday, I noticed when I switch to just Rear speakers, there's no bass at all. I only hear the bass from the Front speakers. Is this normal or should I look into replacing the rear speakers? I prefer not to have to replace the HU and get a converter so I can keep using the steering wheel controls.


lap561 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-27-2013, 10:32 PM   #2
Vince your Moderator
 
freemind's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Fan#: 67513
Location: Seattle, WA
What I Drive: 2002 ZX3 and a 2010 Focus SE (Work)

Posts: 5,042
Points 7,246, Level 56
Points: 7,246, Level: 56 Points: 7,246, Level: 56 Points: 7,246, Level: 56
Level Up 48% Completed
Level up: 48% Level up: 48% Level up: 48%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 24 freemind Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (23)
I will move this to a better section

Welcome to the site.
__________________
133whp-126ftlbsTQ Eclipse CD8443,Eclipse PA5422, JBL GTO751EZ, PPI 356cs(Rebranded A/D/S 346cs), JBL p1024, SubThump enclosure, RAAmat BXT, Damplifier Pro

Hatch Nation #140
Caeci caecos ducentes
freemind is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-27-2013, 10:37 PM   #3
Vince your Moderator
 
freemind's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Fan#: 67513
Location: Seattle, WA
What I Drive: 2002 ZX3 and a 2010 Focus SE (Work)

Posts: 5,042
Points 7,246, Level 56
Points: 7,246, Level: 56 Points: 7,246, Level: 56 Points: 7,246, Level: 56
Level Up 48% Completed
Level up: 48% Level up: 48% Level up: 48%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 24 freemind Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (23)
The Audiophile amp is really anemic to say the least. You would do better if you replaced the sub with an aftermarket 8" sub and bought a different amp to drive it IMO.
__________________
133whp-126ftlbsTQ Eclipse CD8443,Eclipse PA5422, JBL GTO751EZ, PPI 356cs(Rebranded A/D/S 346cs), JBL p1024, SubThump enclosure, RAAmat BXT, Damplifier Pro

Hatch Nation #140
Caeci caecos ducentes
freemind is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-27-2013, 11:23 PM   #4
Focus Addict
 
mainest's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Fan#: 60163
Location: DownEast, ME
What I Drive: '04 Red ST170

Posts: 1,195
Points 1,919, Level 26
Points: 1,919, Level: 26 Points: 1,919, Level: 26 Points: 1,919, Level: 26
Level Up 19% Completed
Level up: 19% Level up: 19% Level up: 19%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 8 mainest Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (12)
Welcome, lap561. It sounds as if your subwoofer isn't working at all. It certainly isn't normal for the rear speakers to not play bass notes when you select them alone. It may be a wiring issue, or the rear speakers may be bad. Good luck.
mainest is online now  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-28-2013, 07:58 AM   #5
Focus Addict
 
ShoOff's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Fan#: 109590
Location: Houston, TX
What I Drive: 2013 Performance Blue SE Hatchback

Posts: 802
Points 2,189, Level 28
Points: 2,189, Level: 28 Points: 2,189, Level: 28 Points: 2,189, Level: 28
Level Up 26% Completed
Level up: 26% Level up: 26% Level up: 26%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 16 ShoOff Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
multi meter ftw
ShoOff is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-28-2013, 01:13 PM   #6
Vince your Moderator
 
freemind's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Fan#: 67513
Location: Seattle, WA
What I Drive: 2002 ZX3 and a 2010 Focus SE (Work)

Posts: 5,042
Points 7,246, Level 56
Points: 7,246, Level: 56 Points: 7,246, Level: 56 Points: 7,246, Level: 56
Level Up 48% Completed
Level up: 48% Level up: 48% Level up: 48%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 24 freemind Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (23)
Quote:
Originally Posted by ShoOff View Post
multi meter ftw
^Agreed 100%
__________________
133whp-126ftlbsTQ Eclipse CD8443,Eclipse PA5422, JBL GTO751EZ, PPI 356cs(Rebranded A/D/S 346cs), JBL p1024, SubThump enclosure, RAAmat BXT, Damplifier Pro

Hatch Nation #140
Caeci caecos ducentes
freemind is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-28-2013, 06:26 PM   #7
Focus Rookie
 
Join Date: Mar 2013
Fan#: 112281
Location: San Antonio, TX
What I Drive: 2005 Gray ZX4 ST

Posts: 12
Points 95, Level 1
Points: 95, Level: 1 Points: 95, Level: 1 Points: 95, Level: 1
Level Up 90% Completed
Level up: 90% Level up: 90% Level up: 90%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 lap561 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
looks like imma get a new multimeter this weekend. Does the bass that comes to the sub fed by the audio input to the front/back speakers (filtered LFE)?
lap561 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-29-2013, 03:25 AM   #8
Focus Fanatic
 
alaskanzx5's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Fan#: 82699
Location: Covert/south haven, MI
What I Drive: 2000 silver zx3

Posts: 1,665
Points 4,255, Level 41
Points: 4,255, Level: 41 Points: 4,255, Level: 41 Points: 4,255, Level: 41
Level Up 53% Completed
Level up: 53% Level up: 53% Level up: 53%
Forum Activity 3%
Activity: 3% Activity: 3% Activity: 3%
FF Reputation: 6 alaskanzx5 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
just throw out the rear speakers replace the sub and sub amp and get a nice set of front speakers. a nice component set would do wonders. could even do a 400-600watt 4channel. front left ad right output to the front left and right speakers and then the rear output bridged to the sub. would make a world of a difference in sq and spl.
__________________
hn155: Rockford punch pro speakers, t400.4 deh 80prs, full audio build to come. working towards 175hp n/a, simple but fun.
alaskanzx5 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-30-2013, 03:20 PM   #9
Focus Rookie
 
Join Date: Mar 2013
Fan#: 112281
Location: San Antonio, TX
What I Drive: 2005 Gray ZX4 ST

Posts: 12
Points 95, Level 1
Points: 95, Level: 1 Points: 95, Level: 1 Points: 95, Level: 1
Level Up 90% Completed
Level up: 90% Level up: 90% Level up: 90%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 lap561 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I made a CD with good bass samples on it then played it. The bass comes out of front and back the same level. I guess the song I was listening to that one day for some reason just didn't play bass on back speakers.

It turns out my sub isn't working. I cranked it up and put my hand on it...nothing. I opened up the amp and didn't see a fuse. I'm checking the back of the HU now to see if it's plugged in...

Update...well as it turns out, I don't have an Audiophile /w sub-out. The plug is just laying there. My HU is a 6-disc changer with just the plug in for sirius and the main plug. Bummer.

Last edited by lap561; 03-30-2013 at 05:23 PM.
lap561 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-30-2013, 05:58 PM   #10
Focus Addict
 
I Bleed Ford Blue's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Fan#: 94113
Location: N.E., OH
What I Drive: 2013 F150 FX4

Posts: 845
FF Reputation: 8 I Bleed Ford Blue Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Either get an audiophile HU or get a new HU altogether with the correct harness and the sub will work.
__________________
13 Blue Flame F150 FX4 402A on 20's loaded
13 Frosted Glass Escape Ti 401A loaded
13 Performance Blue SE 201A
14 Dark Side Fusion SE 200A
L-CCC #18/HOIA #37
I Bleed Ford Blue is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
What I Drive
Year, color, and model of your car. Example: 2003 Pitch Black ZX3
Name
Your real name.
City
State
Country
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:45 PM.


Copyright 2002-2015 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Mazda CX-3, Audi S3, Mazda MX-5 Miata and Acura TLX. You can find all Ford Focus, Focus ST and Focus RS related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. If you own other makes have a look at Challenger Hellcat Forum, Charger Hellcat Forum, Cadillac ATS-V Forum, Cadillac ATS Forum, Cadillac CTS-V Forum, Lexus RC-F Forum, Lexus GS-F Forum, Mercedes GLA Forum, Mercedes GLE Forum, Civic Type-R Forum and Volvo XC90 Forum.





Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1