SYNC Update Available on Focus!!! - Page 26 - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest FocusFanatics Merchandise

Reply




 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-25-2012, 03:48 PM   #251
Focus Enthusiast
 
Join Date: Apr 2011
Fan#: 85169
Location: Vancouver BC, Canada
What I Drive: 2012 Blue Candy Ti Hatch

Posts: 296
Points 491, Level 9
Points: 491, Level: 9 Points: 491, Level: 9 Points: 491, Level: 9
Level Up 82% Completed
Level up: 82% Level up: 82% Level up: 82%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 HillbillyInBC Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by Faygo Focus View Post
Okay, thanks, yeah... had to make sure I had Java installed and Applets in the Browser enabled.
Java? SMH.

Hey Ford, 1999 called. It wants its security-hole-masquerading-as-a-browser-plugin back.
__________________
Blue Candy Ti Hatch
Charcoal Leather 401A Parking Luxury Handling Nav
HillbillyInBC is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-25-2012, 05:28 PM   #252
Focus Enthusiast
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1195
Location: Lansing, MI
What I Drive: 2012 Tuxedo Black SEL

Posts: 289
Points 985, Level 16
Points: 985, Level: 16 Points: 985, Level: 16 Points: 985, Level: 16
Level Up 85% Completed
Level up: 85% Level up: 85% Level up: 85%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 5 dbenney Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
well i decided to update omw to work this morning. I was hesitant with all the climate issues and no apparent pattern. I have a 7/12 build date(dont remember exact day). I have Nav and was upgrading from gen2 V3.0.2. my install was done with no master reset or fuse pull. Install went without a hitch. I also DO NOT have the climate issue most are reporting. here are a couple issues i had:
1. had to repair phone(knew this was gonna happen... no biggie)
2. all radio presets were wiped (no biggie)
3. Sync initially had trouble understanding what i was saying(got better) while i was trying to reprogram my Sirius presets i was using voice commands and when saying "Boneyard"(my favorite station) it would jsut give the bad command tone. When I would say "Octane"(second favorite station) it would go to some Elvis station. I called them up by channel number and saved the presets. after that i had NO issues with it recognizing voice commands.

I saw some talk in an earlier post in this thread about people being unsure of how many files were in this upgrade. As I was OMW to work I saw the entire update progress. It went through 3 different phases the first phase said 1 of 15... after a while it restarted... the next phase it said 1 of 9 files... again after a while it restarted... then finally it said 1 of 4 files and finished out the install and restarted a final time.
I wish you all had as much success with you update as I did.
dbenney is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-25-2012, 05:36 PM   #253
Focus Addict
 
bsp_53's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 87580
Location: Millinocket, ME
What I Drive: 2012 FF Titanium HB, Yellow Blaze

Posts: 683
Points 519, Level 10
Points: 519, Level: 10 Points: 519, Level: 10 Points: 519, Level: 10
Level Up 38% Completed
Level up: 38% Level up: 38% Level up: 38%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 bsp_53 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by dbenney View Post
well i decided to update omw to work this morning. I was hesitant with all the climate issues and no apparent pattern. I have a 7/12 build date(dont remember exact day). I have Nav and was upgrading from gen2 V3.0.2. my install was done with no master reset or fuse pull. Install went without a hitch. I also DO NOT have the climate issue most are reporting. here are a couple issues i had:
1. had to repair phone(knew this was gonna happen... no biggie)
2. all radio presets were wiped (no biggie)
3. Sync initially had trouble understanding what i was saying(got better) while i was trying to reprogram my Sirius presets i was using voice commands and when saying "Boneyard"(my favorite station) it would jsut give the bad command tone. When I would say "Octane"(second favorite station) it would go to some Elvis station. I called them up by channel number and saved the presets. after that i had NO issues with it recognizing voice commands.

I saw some talk in an earlier post in this thread about people being unsure of how many files were in this upgrade. As I was OMW to work I saw the entire update progress. It went through 3 different phases the first phase said 1 of 15... after a while it restarted... the next phase it said 1 of 9 files... again after a while it restarted... then finally it said 1 of 4 files and finished out the install and restarted a final time.
I wish you all had as much success with you update as I did.
I'm glad your install went well. Some of us opted to not install and many more did with less than desirable results.
Interestingly, Sync My Ride has pulled the update off the updates page.
__________________
Gold Nugget: '12, 400A, Wintr Pckg, Yellow Blaze HB
Mods: Llumar Tint:35 / 20; K&N fltr + Snrkl Del.; Splashgrds; Grill Pinstripes
Hatch Nation #174
bsp_53 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-25-2012, 05:40 PM   #254
Focus Fanatic
 
PratoN's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 88058
Location: Milwaukee, WI
What I Drive: 2012 Kona Blue Ti Hatchback, DCT

Posts: 4,061
Points 3,174, Level 34
Points: 3,174, Level: 34 Points: 3,174, Level: 34 Points: 3,174, Level: 34
Level Up 83% Completed
Level up: 83% Level up: 83% Level up: 83%
Forum Activity 7%
Activity: 7% Activity: 7% Activity: 7%
FF Reputation: 15 PratoN Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by dbenney View Post
...It went through 3 different phases the first phase said 1 of 15... after a while it restarted... the next phase it said 1 of 9 files... again after a while it restarted... then finally it said 1 of 4 files and finished out the install and restarted a final time.
Same here - except I don't have working climate.
PratoN is online now  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-25-2012, 05:43 PM   #255
Focus Enthusiast
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1195
Location: Lansing, MI
What I Drive: 2012 Tuxedo Black SEL

Posts: 289
Points 985, Level 16
Points: 985, Level: 16 Points: 985, Level: 16 Points: 985, Level: 16
Level Up 85% Completed
Level up: 85% Level up: 85% Level up: 85%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 5 dbenney Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by bsp_53 View Post
Interestingly, Sync My Ride has pulled the update off the updates page.
hmmmm when they replace it I wonder if i should reflash it with the newer one? or leave it be because its working.
dbenney is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-25-2012, 05:45 PM   #256
Focus Addict
 
bsp_53's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 87580
Location: Millinocket, ME
What I Drive: 2012 FF Titanium HB, Yellow Blaze

Posts: 683
Points 519, Level 10
Points: 519, Level: 10 Points: 519, Level: 10 Points: 519, Level: 10
Level Up 38% Completed
Level up: 38% Level up: 38% Level up: 38%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 bsp_53 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by dbenney View Post
hmmmm when they replace it I wonder if i should reflash it with the newer one? or leave it be because its working.
I was wondering the same. My guess is that they'll have instructions specific to or that include those that have already performed the update. For all those that did with frustrating results, I hope that it is soon.
__________________
Gold Nugget: '12, 400A, Wintr Pckg, Yellow Blaze HB
Mods: Llumar Tint:35 / 20; K&N fltr + Snrkl Del.; Splashgrds; Grill Pinstripes
Hatch Nation #174
bsp_53 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-25-2012, 05:49 PM   #257
Focus Enthusiast
 
oritpro's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Fan#: 96148
Location: Portland, OR
What I Drive: 2012 Subaru Impreza Sport Limited

Posts: 441
Points 749, Level 14
Points: 749, Level: 14 Points: 749, Level: 14 Points: 749, Level: 14
Level Up 49% Completed
Level up: 49% Level up: 49% Level up: 49%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 2 oritpro Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I dissected the update package last night. The files in the SyncMyRide folder are so named based on the part number they are designed to update. These files are applied in a specific order according to a manifest in the root folder. What gets installed and the exact order depends on version level of the system when the update is applied.

The point of all this is there are several factors at play here and it's likely that not everybody's system received the same files in the same order; which is why some of us are having trouble and others are not.
oritpro is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-25-2012, 06:19 PM   #258
Focus Rookie
 
Join Date: Sep 2012
Fan#: 104208
Location: Gatineau, Canada
What I Drive: 2012, Grey Sterling, Focus SEL

Posts: 5
FF Reputation: 1 Gigi12 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
The update is still up for me on the Sync my ride... Sometimes it says I've successfully updated, and other times, it says I'm still with v.3.0.2... Pffffff !!!

At least, everything is running smooth with 3.2.2 !
Gigi12 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-25-2012, 06:27 PM   #259
Focus Fanatic
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 88299
Location: Torrance, CA
What I Drive: 2012 sterling gray Titanium

Posts: 3,457
Points 4,766, Level 44
Points: 4,766, Level: 44 Points: 4,766, Level: 44 Points: 4,766, Level: 44
Level Up 8% Completed
Level up: 8% Level up: 8% Level up: 8%
Forum Activity 11%
Activity: 11% Activity: 11% Activity: 11%
FF Reputation: 11 Kabigon Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by oritpro View Post
The point of all this is there are several factors at play here and it's likely that not everybody's system received the same files in the same order; which is why some of us are having trouble and others are not.
I already investigated that possibility but that doesn't seem to be the case.
People that have upgraded from 3.0.2 (12023) have had mixed results.

Other possibilities include a communication problem between the APIM and HVAC module which may indicate different firmware in the HVAC module or the IPC (Instrument Panel Cluster), which acts as a gateway between the HVAC module (MS-CAN bus) and the APIM (I-CAN bus).
Kabigon is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-25-2012, 06:27 PM   #260
Focus Enthusiast
 
Join Date: Oct 2003
Fan#: 1195
Location: Lansing, MI
What I Drive: 2012 Tuxedo Black SEL

Posts: 289
Points 985, Level 16
Points: 985, Level: 16 Points: 985, Level: 16 Points: 985, Level: 16
Level Up 85% Completed
Level up: 85% Level up: 85% Level up: 85%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 5 dbenney Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by Gigi12 View Post
The update is still up for me on the Sync my ride... Sometimes it says I've successfully updated, and other times, it says I'm still with v.3.0.2... Pffffff !!!

At least, everything is running smooth with 3.2.2 !
mine does the same thing.
dbenney is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:08 PM.


Copyright 2002-2015 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Mazda CX-3, Audi S3, Mazda MX-5 Miata and Acura TLX. You can find all Ford Focus, Focus ST and Focus RS related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. If you own other makes have a look at Challenger Hellcat Forum, Charger Hellcat Forum, Cadillac ATS-V Forum, Cadillac ATS Forum, Cadillac CTS-V Forum, Lexus RC-F Forum, Lexus GS-F Forum, Mercedes GLA Forum, Mercedes GLE Forum, Civic Type-R Forum and Volvo XC90 Forum.





Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1