MFT Changing Radio Stations - Page 3 - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest FocusFanatics Merchandise

Reply




 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-25-2012, 12:52 PM   #21
Focus Jr. Enthusiast
 
Join Date: Apr 2011
Fan#: 85302
Location: West Milford, NJ
What I Drive: 2012 Ford Focus

Posts: 39
FF Reputation: 1 wreed Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I haven't had it before where it was persistent after a shutting my car off and then on, but it's happening now every time I get into the car. I will try tonight when I leave work. Another issue I have is after I am on a bluetooth call and I hangup it never returns to AM station I was on before I took the call.
wreed is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-26-2012, 05:31 AM   #22
Focus Enthusiast
 
Join Date: May 2011
Fan#: 86057
Location: NYC, NY
What I Drive: 2010 - Sterling Gray&2012 White Ti

Posts: 168
FF Reputation: 1 CourtneyNYC Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
>>>>Did anyone's radio station numbers just start disappearing?

I'm having the same thing and have been trying to capture photos. But mine also seems to like to undertake a new malady each day. Yesterday I'd been driving for 20 minutes before I had anything and it cycled through the "updating your Sync" twice in succession.

The thing that interests me is that is doesn't seem to do the same thing from day to day . . . the solace is that this would indicate some sort of programming glitch.

Mine also likes to not connect to the phone, then 15 minutes later tell me that Bluetooth is disconnected, would I like to connect it.

For now . . . as I await delivery of my 2013 Ti Escape (with precisely the same system) I'll just wait and keep my iPhone handy.
__________________
2010 - Sterling Gray - SEL
2012 - Titanium - White Platinum Tri-Coat (SOLD 9-15-2012)
2013 - Escape Titanium - White Platinum (Delivered 9-15 )
CourtneyNYC is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-26-2012, 07:40 AM   #23
Focus Addict
 
TiPilot's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Fan#: 93667
Location: Dayton, OH
What I Drive: 2012 Ingot Silver Ti Hatch

Posts: 647
FF Reputation: 1 TiPilot Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by CourtneyNYC View Post
>>>>Did anyone's radio station numbers just start disappearing?

I'm having the same thing and have been trying to capture photos. But mine also seems to like to undertake a new malady each day. Yesterday I'd been driving for 20 minutes before I had anything and it cycled through the "updating your Sync" twice in succession.

The thing that interests me is that is doesn't seem to do the same thing from day to day . . . the solace is that this would indicate some sort of programming glitch.

Mine also likes to not connect to the phone, then 15 minutes later tell me that Bluetooth is disconnected, would I like to connect it.

For now . . . as I await delivery of my 2013 Ti Escape (with precisely the same system) I'll just wait and keep my iPhone handy.
Yup, that's what is so maddening - but, as you said, it looks like a standard software problem. The behavior tends to vary from day to day and isn't even always reproducible. If it was consistent, at least we could all figure out creative ways to get around some/most of the bugs!
__________________
2012 Focus Ti Hatch | Ingot Silver | 401A, Nav, Winter Pkg, Moon Roof, Parking Tech. Pkg

Build Date: 12/2/2011 | New APIM: 4/4/2012
MFT: Factory v2.11, 3/14/12 Web -> v3.0.2, 9/24/12 Web -> v3.2.2, 1/24/13 Web -> v3.5.1, 8/13/13 Web -> v3.6
TiPilot is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-26-2012, 10:53 PM   #24
Focus Enthusiast
 
Shantheman2012's Avatar
 
Join Date: May 2012
Fan#: 98655
Location: Kansas City, MO
What I Drive: Fmr: 2012 Ti Sedan Now: '13 Taurus

Posts: 145
FF Reputation: 2 Shantheman2012 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Having the exact same issues. Latest firmware as well. They are becoming more frequent it seems.
__________________
2012 Ingot Silver Ti Sedan
Former: 2005 Focus Hatch SES, 2004 Mazda3 5door, 2001 Focus Hatch ZX3
"Son, your ego is writing checks your body can't cash..."
Shantheman2012 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-01-2013, 07:07 AM   #25
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Fan#: 90733
Location: Birmingham, MI
What I Drive: 2012 Focus Titanium Hatchback

Posts: 20
Points 273, Level 5
Points: 273, Level: 5 Points: 273, Level: 5 Points: 273, Level: 5
Level Up 46% Completed
Level up: 46% Level up: 46% Level up: 46%
Forum Activity 2%
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
FF Reputation: 1 Robonaut Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Does anyone know if a solution was ever found to this issue?
Robonaut is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-01-2013, 11:15 AM   #26
Official Ford Rep
 
FordIVTteam's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 87765
Location: Dearborn, MI
What I Drive: Ford Focus

Posts: 1,072
Points 2,312, Level 29
Points: 2,312, Level: 29 Points: 2,312, Level: 29 Points: 2,312, Level: 29
Level Up 8% Completed
Level up: 8% Level up: 8% Level up: 8%
Forum Activity 2%
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
FF Reputation: 3 FordIVTteam Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by Robonaut View Post
Does anyone know if a solution was ever found to this issue?
Hi, Robonaut -

This issue was addressed with the most recent update (3.5.1); it was released in February. Have you installed this yet? If not, it's available for download via www.SyncMyRide.com.

Jaclyn
__________________
FORD IN-VEHICLE TECHNOLOGY TEAM

p: 800.392.FORD (Prompts 1 then 3)
t: @FordService @FordFocus @Ford
f: facebook.com/FordFocus facebook.com/Ford
FordIVTteam is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-01-2013, 11:43 AM   #27
Focus Enthusiast
 
Join Date: Nov 2011
Fan#: 92046
Location: Ypsilanti, MI
What I Drive: 2012 Silver Titanium

Posts: 65
Points 81, Level 1
Points: 81, Level: 1 Points: 81, Level: 1 Points: 81, Level: 1
Level Up 62% Completed
Level up: 62% Level up: 62% Level up: 62%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 2 hoover460 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I have the most recent update (3.5.1) and it still does it, except now it also makes my Sirius presets disappear on occasion. Cycling thru still fixes it, but it always changes my radio station, no matter what other source I switch to/from.
hoover460 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-01-2013, 01:38 PM   #28
Focus Fanatic
 
PratoN's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Fan#: 88058
Location: Milwaukee, WI
What I Drive: 2012 Kona Blue Ti Hatchback, DCT

Posts: 4,108
Points 3,450, Level 36
Points: 3,450, Level: 36 Points: 3,450, Level: 36 Points: 3,450, Level: 36
Level Up 67% Completed
Level up: 67% Level up: 67% Level up: 67%
Forum Activity 8%
Activity: 8% Activity: 8% Activity: 8%
FF Reputation: 16 PratoN Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by Robonaut View Post
Does anyone know if a solution was ever found to this issue?
Yes. There was a TSB released for the random FM station issue. Tsb 12-10-15
__________________
2012 FF Ti HB Kona Blue, DCT, Built 5/24/2011, 401A + Ti Handling Package, Parking Technology Package, Winter Package, Moonroof, and MFT w/NAV at v3.6 124k miles and counting...
PratoN is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-02-2013, 12:27 AM   #29
Focus Addict
 
BlueIce's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Fan#: 93794
Location: Akron / Cleveland, OH
What I Drive: 2012 Sterling Gray Focus Titanium

Posts: 827
Points 1,914, Level 26
Points: 1,914, Level: 26 Points: 1,914, Level: 26 Points: 1,914, Level: 26
Level Up 14% Completed
Level up: 14% Level up: 14% Level up: 14%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 2 BlueIce Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by Robonaut View Post
Does anyone know if a solution was ever found to this issue?
The TSB fixed it for the most part. It's actually happened to me one more time a few days ago. I've been keeping my eye out to see if it'll happen again.
__________________
The story behind my avatar:

www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=293992
BlueIce is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-08-2013, 11:27 AM   #30
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Fan#: 90598
Location: Sterling Heights, MI
What I Drive: 2012 White Plat Ti

Posts: 22
Points 15, Level 1
Points: 15, Level: 1 Points: 15, Level: 1 Points: 15, Level: 1
Level Up 29% Completed
Level up: 29% Level up: 29% Level up: 29%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 oktoberrust11 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally Posted by hoover460 View Post
I have the most recent update (3.5.1) and it still does it, except now it also makes my Sirius presets disappear on occasion. Cycling thru still fixes it, but it always changes my radio station, no matter what other source I switch to/from.
Same here, on 3.5.1, still happens regularly when going back to FM from USB.
oktoberrust11 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
What I Drive
Year, color, and model of your car. Example: 2003 Pitch Black ZX3
Name
Your real name.
City
State
Country
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 04:24 AM.


Copyright 2002-2015 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Mazda CX-3, Audi S3, Mazda MX-5 Miata and Acura TLX. You can find all Ford Focus, Focus ST and Focus RS related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. If you own other makes have a look at Challenger Hellcat Forum, Charger Hellcat Forum, Cadillac ATS-V Forum, Cadillac ATS Forum, Cadillac CTS-V Forum, Lexus RC-F Forum, Lexus GS-F Forum, Mercedes GLA Forum, Mercedes GLE Forum, Civic Type-R Forum and Volvo XC90 Forum.





Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1