where is the radio fuse?!?!? - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics

Car Audio, SYNC, MyFord Touch & Electronics The Forum for the Ford Focus audiophiles. The place to chat about automobile sound systems, security systems, or show off your I.C.E.!
Sponsored By: GT Sound Control


Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest FocusFanatics Merchandise

Reply




 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-17-2006, 10:04 AM   #1
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2006
Fan#: 40226
Location: drexel hill, pa
Posts: 7
FF Reputation: 1 jdBlack02zx3 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
where is the radio fuse?!?!?

I have no power to the radio! Wheres the fuse for the radio located any1 have a pic?


jdBlack02zx3 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-17-2006, 10:15 AM   #2
Focus Enthusiast
 
remmargorp's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Fan#: 25755
Location: Maryland
What I Drive: 2005 Yellow ZX3 SES

Posts: 168
FF Reputation: 2 remmargorp Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
In a 2005 Focus ZX3, the radio accessory fuse is located in the fuse box on the drivers side behind the small storage compartment. (Between this little storage area and the firewall of the car)

If I recall correctly it is the fuse in the far left middle row (7.5 amp fuse)
remmargorp is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-17-2006, 11:12 AM   #3
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2006
Fan#: 40226
Location: drexel hill, pa
Posts: 7
FF Reputation: 1 jdBlack02zx3 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
The normal fuse panel right down by ur knee on the left?
jdBlack02zx3 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-17-2006, 11:24 AM   #4
Focus Enthusiast
 
remmargorp's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Fan#: 25755
Location: Maryland
What I Drive: 2005 Yellow ZX3 SES

Posts: 168
FF Reputation: 2 remmargorp Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Quote:
Originally posted by jdBlack02zx3
The normal fuse panel right down by ur knee on the left?
Yes.

That fuse is the accessory fuse for the radio (when the key is on, this fuse is hot).

When power is supplied to the accessory wire the head unit will power on and operate (with default settings), if this fuse is blown, the head unit will not power on.

There is probably another fuse for the constant hot wire connecting to the head unit. However, if this is blown, the settings on the head unit would reset every time the head unit is powered on. It should still power on if that fuse it blown.
remmargorp is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-17-2006, 12:22 PM   #5
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2006
Fan#: 40226
Location: drexel hill, pa
Posts: 7
FF Reputation: 1 jdBlack02zx3 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
So What else could be wrong? It basically went wrong when i was mad and punched it one day....it just shut off n never turned back on so i bought a cheap one and rewired it....ill rewire the plug matchin up the colors but what else could be wrong? When i punched it maybe it pinched a wire ill check for that idk what else to do those....the instructions say the ground isnt grounded right.
jdBlack02zx3 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-17-2006, 01:25 PM   #6
Focus Enthusiast
 
remmargorp's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Fan#: 25755
Location: Maryland
What I Drive: 2005 Yellow ZX3 SES

Posts: 168
FF Reputation: 2 remmargorp Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
When something stops working and you're unable to precisely identify what caused it to stop working, it's usually better to find out how to get it to work, and go from there.

This is just something I would do, if you have the time.

- Take the "cheap" head unit out.
- Connect the ground to negative terminal on the battery
- Connect the positive wire(s) (red accessory and yellow constant) to the positive terminal on the battery

- If you can get the head unit to come on, it's not with the head unit, if the head unit does not come on, something is wrong with your head unit.

- If the head unit comes on check the accessory fuse for the radio (if you have a multi-meter check to see that you are getting power when the car is on at the fuse, if not, it's an issue with that particular accessory line, either at the fuse box or wherever it begins)

- If the fuse is good, check your wiring harness, make sure everything is right (if you have a multi-meter, check resistance for each connection you made in the harness to ensure that the connections are solid).

- If you have a multi-meter, check to see that you are getting voltage on the constant (typically yellow) wire on the factory harness with the car off. (If not, it is either the constant wire fuse, a loose/bad connection between harness connector and wherever that wire begins)

- Check to see you are getting voltage from the accessory wire from the factory harness when the car is on (if not, it could be the fuse, or in the wiring from the harness connector to the fuse panel)


If the head unit works (the external test), you have voltage at the accessories wire in the harness, you have voltage at the constant wire in the harness, then it is either with the harness itself (the one you put together that connects your head unit to the factory harness) or a bad ground.

Splice into the ground and make a solid connection to the body of the car (or anything in the dash that is grounded to the body).
remmargorp is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-17-2006, 01:28 PM   #7
Focus Enthusiast
 
remmargorp's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Fan#: 25755
Location: Maryland
What I Drive: 2005 Yellow ZX3 SES

Posts: 168
FF Reputation: 2 remmargorp Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
I would suspect the wiring harness you made, possibly a bad/loose connection in one of the crimps or mis-matched wires.


A multi-meter is cheap ($15 at radio-shack), it will help you a lot (not just for this issue), I suggest getting one.
remmargorp is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-17-2006, 01:34 PM   #8
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2006
Fan#: 40226
Location: drexel hill, pa
Posts: 7
FF Reputation: 1 jdBlack02zx3 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Ok yeah thanks im going to get a meter and check all my connevtions...thanks
jdBlack02zx3 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-17-2006, 02:12 PM   #9
Focus Rookie
 
Join Date: Jun 2004
Fan#: 9738
Location: Rio de Janeiro, Brazil
What I Drive: 2009 Oyster Black 4-dr Sedan

Posts: 7
Points 55, Level 1
Points: 55, Level: 1 Points: 55, Level: 1 Points: 55, Level: 1
Level Up 10% Completed
Level up: 10% Level up: 10% Level up: 10%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 Safecracker Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Hi

Forgive me if it sounds too obvious, but one day I fell into a hole on the street with my Focus (holes are sooo common here) and my stock HU immediately stopped working. After checking wires, connections, etc... to no avail I noticed that the anti-theft panel (on my CDR4600N unit it contains the preset keys 2 through 6) was slightly popped out, so slightly I could hardly see it was out of place. I had to completely pop out and reinstall it for the HU to work again.

Just a thought, as you said you punched your radio...
__________________
Otto Frederico Pereira de Carvalho Filho
Rio de Janeiro, Brasil
Safecracker is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-17-2006, 02:12 PM   #10
Focus Rookie
 
Join Date: Oct 2006
Fan#: 40226
Location: drexel hill, pa
Posts: 7
FF Reputation: 1 jdBlack02zx3 Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Haha sry 1 more ? Whats the lil picture on the fuse panel look like? I thought the radio was the lil R ? Is there a pic of a radio or something?
jdBlack02zx3 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
What I Drive
Year, color, and model of your car. Example: 2003 Pitch Black ZX3
Name
Your real name.
City
State
Country
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 10:33 PM.


Copyright 2002-2015 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Mazda CX-3, Audi S3, Mazda MX-5 Miata and Acura TLX. You can find all Ford Focus, Focus ST and Focus RS related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. If you own other makes have a look at Challenger Hellcat Forum, Charger Hellcat Forum, Cadillac ATS-V Forum, Cadillac ATS Forum, Cadillac CTS-V Forum, Lexus RC-F Forum, Lexus GS-F Forum, Mercedes GLA Forum, Mercedes GLE Forum, Civic Type-R Forum and Volvo XC90 Forum.





Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1