wierd noise with video - Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum
Ford Focus Forum
HomeContact UsAbout UsGalleryDiscussion ForumsMarketplace


Go Back   Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum > Ford Focus Tech Discussions > Brakes, Suspension & Body Chassis

Brakes, Suspension & Body Chassis The place to go for answers on brakes, suspension, camber, alignment and more.

Search This Forum | Image Search | Advanced Search    
FocusFest FocusFanatics Merchandise

Reply




 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-29-2012, 10:53 PM   #1
Focus Addict
 
zx5Ye's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Fan#: 55034
Location: Ontario
What I Drive: 2003 yellow ZX5

Posts: 889
FF Reputation: 9 zx5Ye Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Angry wierd noise with video

well, it started after ive changed the axles, weird noise comes from the front right side from the wheel or somewhere around and i cannot figure it out. It makes the sound only when i start moving, forward and backwards. Pretty much everything has been changed, newer ball joints under 5k, brand new end links, new tie rod ends, wheel bearing is a bit older but not much and i do not get any wheel movements when its off the ground. Just greased the brakes trying to solve the problem, checked the dampers, re-torqued everything, still no luck.
When the wheels are off the ground i do not get any sounds, so its only under a load.
I have a feeling its either something to do with the wheel bearing or the maybe lose pads or a bad axle? but again no wheel movement and the brakes do not stick, checked the car moves freely on a tiny incline and no sound when i turn the wheel?
any help would be appreciated
here is the video: that funny clunk sound when i start moving either directions:
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.



zx5Ye is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-29-2012, 11:04 PM   #2
WRX/Focus:)
 
Djzx3's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Fan#: 76864
Location: somewhere, CT
What I Drive: 04 WRB WRX / 00 se zxw

Posts: 4,940
Points 14,826, Level 78
Points: 14,826, Level: 78 Points: 14,826, Level: 78 Points: 14,826, Level: 78
Level Up 94% Completed
Level up: 94% Level up: 94% Level up: 94%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 33 Djzx3 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (6)
Wheel bearing, Or check for play in the drive shaft.
__________________
2000 SE wagon 2.0l Zetec.
HN #17
D23 crew-#1
Djzx3 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-29-2012, 11:10 PM   #3
Focus Addict
 
zx5Ye's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Fan#: 55034
Location: Ontario
What I Drive: 2003 yellow ZX5

Posts: 889
FF Reputation: 9 zx5Ye Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
there is a play in the shaft, but isnt it normal? ive always had it
zx5Ye is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-29-2012, 11:19 PM   #4
WRX/Focus:)
 
Djzx3's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Fan#: 76864
Location: somewhere, CT
What I Drive: 04 WRB WRX / 00 se zxw

Posts: 4,940
Points 14,826, Level 78
Points: 14,826, Level: 78 Points: 14,826, Level: 78 Points: 14,826, Level: 78
Level Up 94% Completed
Level up: 94% Level up: 94% Level up: 94%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 33 Djzx3 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (6)
Have you taken that side apart lately?

Sometimes the hub nut just needs to be re-tightened after a while if maintenance was done on it.
__________________
2000 SE wagon 2.0l Zetec.
HN #17
D23 crew-#1
Djzx3 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-29-2012, 11:23 PM   #5
Focus Addict
 
zx5Ye's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Fan#: 55034
Location: Ontario
What I Drive: 2003 yellow ZX5

Posts: 889
FF Reputation: 9 zx5Ye Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
yea i torqued it to 215, i replaced the shafts so i took/loosened everything apart except for the tie rod
zx5Ye is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-29-2012, 11:33 PM   #6
WRX/Focus:)
 
Djzx3's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Fan#: 76864
Location: somewhere, CT
What I Drive: 04 WRB WRX / 00 se zxw

Posts: 4,940
Points 14,826, Level 78
Points: 14,826, Level: 78 Points: 14,826, Level: 78 Points: 14,826, Level: 78
Level Up 94% Completed
Level up: 94% Level up: 94% Level up: 94%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 33 Djzx3 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (6)
Maybe a bad axle?

I've gotten two bad axle before I got a good one.

1st one, installed it, got in, and tried to move slightly forward, and it did this.


Second one did something similar.
__________________
2000 SE wagon 2.0l Zetec.
HN #17
D23 crew-#1
Djzx3 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-29-2012, 11:41 PM   #7
Focus Addict
 
zx5Ye's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Fan#: 55034
Location: Ontario
What I Drive: 2003 yellow ZX5

Posts: 889
FF Reputation: 9 zx5Ye Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
ill check them again tomorrow didnt really pay much attention to them today, but when i installed them originally couple of days ago, they looked good after a test drive
zx5Ye is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-29-2012, 11:46 PM   #8
WRX/Focus:)
 
Djzx3's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Fan#: 76864
Location: somewhere, CT
What I Drive: 04 WRB WRX / 00 se zxw

Posts: 4,940
Points 14,826, Level 78
Points: 14,826, Level: 78 Points: 14,826, Level: 78 Points: 14,826, Level: 78
Level Up 94% Completed
Level up: 94% Level up: 94% Level up: 94%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 33 Djzx3 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (6)
Yea even when I did get a good one, that didn't tear up, I still heard like play in the cups when going from rev to drive.

So in the end, I returned that third one too, and went to the junkyard for one, and I plan to rebuild the old one.

I hear some guys just rebuild em, cause of problems such as this, especially with the D23's/D20's.
__________________
2000 SE wagon 2.0l Zetec.
HN #17
D23 crew-#1
Djzx3 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-30-2012, 10:02 PM   #9
Focus Addict
 
zx5Ye's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Fan#: 55034
Location: Ontario
What I Drive: 2003 yellow ZX5

Posts: 889
FF Reputation: 9 zx5Ye Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
just exchanged and replaced the axle and the sound is still there.. so i have no idea what is going on there
zx5Ye is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Old 06-30-2012, 10:09 PM   #10
WRX/Focus:)
 
Djzx3's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Fan#: 76864
Location: somewhere, CT
What I Drive: 04 WRB WRX / 00 se zxw

Posts: 4,940
Points 14,826, Level 78
Points: 14,826, Level: 78 Points: 14,826, Level: 78 Points: 14,826, Level: 78
Level Up 94% Completed
Level up: 94% Level up: 94% Level up: 94%
Forum Activity 1%
Activity: 1% Activity: 1% Activity: 1%
FF Reputation: 33 Djzx3 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (6)
did you inspect it? Or just decide to replace it? Waste of time if you didn't visually see anything wrong.

Have you put the car up on stands, and tried turning that wheel by hand to listen?

May be a trans problem? you have now checked everything in that well.
__________________
2000 SE wagon 2.0l Zetec.
HN #17
D23 crew-#1
Djzx3 is offline  
    Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks & Social Networks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 09:27 AM.


Copyright 2002-2015 FocusFanatics.com. All Rights Reserved : Privacy Policy : Advertise Information

Focus Fanatics Ford Focus Forum offers many fun ways for you to engage with other Ford Focus Owners from across the world. Whether it be about the aftermarket performance modifications, technical how-to's, European tuned suspension or awesome fuel economy similar to the Mazda CX-3, Audi S3, Mazda MX-5 Miata and Acura TLX. You can find all Ford Focus, Focus ST and Focus RS related information here. Join our Ford Focus discussion forums and chat with local Focus enthusiasts in your area. If you own other makes have a look at Challenger Hellcat Forum, Charger Hellcat Forum, Cadillac ATS-V Forum, Cadillac ATS Forum, Cadillac CTS-V Forum, Lexus RC-F Forum, Lexus GS-F Forum, Mercedes GLA Forum, Mercedes GLE Forum, Civic Type-R Forum and Volvo XC90 Forum.





Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1