Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - View Single Post - Idle Problem! Bad IAC i think. Tips?
View Single Post
Old 01-26-2013, 03:27 PM   #3
whynotthinkwhynot
Captain TMI
 
whynotthinkwhynot's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Fan#: 18416
Location: the armpit of TN, Memphis, TN
What I Drive: 05 Focus Wagon; 13 C-Max SEL

Posts: 20,960
Points 32,109, Level 100
Points: 32,109, Level: 100 Points: 32,109, Level: 100 Points: 32,109, Level: 100
Level Up 0% Completed
Level up: 0% Level up: 0% Level up: 0%
Forum Activity 46%
Activity: 46% Activity: 46% Activity: 46%
FF Reputation: 274 whynotthinkwhynot Outstanding Standing Member whynotthinkwhynot Outstanding Standing Member whynotthinkwhynot Outstanding Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (1)
Eh, do you have a way to monitor your A/F ratio?

You might want to post over in the FI forum, and provide a link to this thread. It sounds to me like you have some sort of leak in the IAC body. When you disconnect it, it should force the plunger closed through the spring action cutting off air to the leak. It's probably the vent for the diaphragm that is leaking, so yes, you just need a new one.

The diaphragm dent is that little button that is on top of the IAC, you might be able to feel your vacuum leak there if you can get your hand on it.
__________________
Be eclectic.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Moderating everything now, let me know if I can help.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Quote:
You're special aren't you.
whynotthinkwhynot is offline  
    Reply With Quote