Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - View Single Post - Main Cap #1 not flush?
View Single Post
Old 01-04-2013, 09:05 PM   #1
Magus2727
Focus Fanatic
 
Magus2727's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Fan#: 62897
Location: Salt Lake City, UT
What I Drive: 2001 MB ZX3, 2004 SY SVT ZX5

Posts: 7,970
Points 13,863, Level 76
Points: 13,863, Level: 76 Points: 13,863, Level: 76 Points: 13,863, Level: 76
Level Up 54% Completed
Level up: 54% Level up: 54% Level up: 54%
Forum Activity 39%
Activity: 39% Activity: 39% Activity: 39%
FF Reputation: 20 Magus2727 Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (2)
Main Cap #1 not flush?

I have had this question for a bit and a recent complete tare apart and cleaning of the block ( got engine cleaning brushes to completely clean out the oil valleys and oil deposits).

The #1 main cap when installed is not flush with the side of the block. Is this normal? When installed and torqued down the #1 main cap (the one right next to the crank and oil pump) you can feel an edge the main cap "overhangs" by a few thousandths. I will measure when I get the chance.

But is this normal? I don't recall when I was doing the initial tare down.


__________________
2001 ZX3 Zetec - Rebuild "The TICK" (
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
2004 ZX5 SVT - Restoration "Code Name Rocket" (http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=722698&referrerid=62897)
Magus2727 is online now  
    Reply With Quote