Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - View Single Post - Tire pressure light not on!!
View Single Post
Old 12-27-2012, 02:52 PM   #2
Focus Fanatic
PratoN's Avatar
Join Date: Jul 2011
Fan#: 88058
Location: Milwaukee, WI
What I Drive: 2012 Kona Blue Ti Hatchback, DCT

Posts: 4,156
Points 3,653, Level 38
Points: 3,653, Level: 38 Points: 3,653, Level: 38 Points: 3,653, Level: 38
Level Up 2% Completed
Level up: 2% Level up: 2% Level up: 2%
Forum Activity 3%
Activity: 3% Activity: 3% Activity: 3%
FF Reputation: 18 PratoN Great Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (0)
Originally Posted by jeff_nc View Post
Just put winter tires and steel wheels on my Focus. The tire dealer installed valve stems that would work with sensors, but not the sensors themselves. I was expecting the warning light to come on, but, nada, zilch, zip.

The light comes on when I start the car, then goes out just like it did before. Any ideas?
You've got to drive 20 miles or so before it starts yelling at you every start-up. Also, if you park near your tires, you'll also have some interesting experiences.

I put my winter tires on a month ago and whenever I drive to my parents house (where my summer tires are) I'll go from a pressure monitor "fault" to "low tire pressure" (one of my summer tires had a nail in it near the edge and I'm stalling on getting that fixed.) Strange that it still sends out that signal after being inactive for so long. Hmm - I wonder if that's killing the battery...
2012 FF Ti HB Kona Blue, DCT, Built 5/24/2011, 401A + Ti Handling Package, Parking Technology Package, Winter Package, Moonroof, and MFT w/NAV at v3.8 129k miles and counting...
PratoN is offline  
    Reply With Quote