Ford Focus Forum, Ford Focus ST Forum, Ford Focus RS Forum - View Single Post - A/C Questions before I take it in...
View Single Post
Old 07-02-2011, 01:54 PM   #4
Focus Addict
USARice's Avatar
Join Date: May 2008
Fan#: 56127
Location: LaCrosse, WI
What I Drive: 2005 Silver ST, DD and AutoX

Posts: 645
Points 2,541, Level 30
Points: 2,541, Level: 30 Points: 2,541, Level: 30 Points: 2,541, Level: 30
Level Up 61% Completed
Level up: 61% Level up: 61% Level up: 61%
Forum Activity 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
FF Reputation: 1 USARice Good Standing Member
Buy-Sell-Trade Rating: (4)
Originally Posted by vaboom123 View Post
It could be possible that the freon is low and it's not letting the compressor kick in. That could be a simple check to evac the system and see how much is in there.

Also I wonder what's up with the blower motor. I'd probably check and make sure nothing worked it's way in there. When I put a cabin filter in my svt (don't have them stock from the factory) you could see right down to the squirrel cage for the blower motor.

Maybe, but wouldn't the idle still kick up as that's a computerized function? And then there's still the issues of the cooling fans not kicking in when the A/C is turned on.

The blower is a matter of it heating up and getting out of round as far as I can tell. It will run a long time on 2, but not so long on 4. That looks easily replaceable so I'll just just do it.
No, my avvy isn't a B&W Jaz, the car that makes any pic look monochromatic!
USARice is offline  
    Reply With Quote